Младост прекинула серију пораза у Лиги БиХ: Тријумф у Посушју наговјештај опстанка

Милан Зубовић
Младост прекинула серију пораза у Лиги БиХ: Тријумф у Посушју наговјештај опстанка

ПОСУШЈЕ - Црну серију пораза у Лиги БиХ која је трајала десет утакмица кошаркаши Младости прекинули су тријумфом у Посушју код истоименог противника резултатом 84:78.

Једини тријумф до сада Мркоњићани су остварили 16. новембра прошле године у трећем колу такође против Посушја, а онда је почела црна серија која је коначно прекинута након два и по мјесеца. Да ће кренути побједничким путем кошаркаши Младости показали су у прошлом колу, када су на свом терену испустили побједу против Широког након два продужетка, а сада су били на висини задатка. Побједу су изборили на дан општине Мркоњић Град, а предводили су их Глен Абрам са 21 поеном, Никола Станојевић са 17 и Урош Илић са 14.

- Коначно се лакше дише јер смо славили након дугог, предугог времена, али треба имати у виду да смо имали много специфичних проблема у прошлом периоду. Пет играча је отишло, четири нова су стигла и потребно је вријеме да све налегне те се посложи. Напокон смо показали заједништво и енергију, односно конкретније смо играли у одбрани. Нова енергија дошла је од нових играча и створили смо позитиван моменат. Вјерујем да је ово најава бољих дана за екипу - рекао је тренер Младости Бобан Нинић.

Ипак сусрет нису најбоље отворили. У једном тренутку имали су дефицит од 14 поена, да би тада заиграли много боље и направили преокрет.

- Лошије смо отворили сусрет и енергетски нисмо били на нивоу као против Широког. Послије тајм-аута који сам затражио при вођству противника са 34:20, моји играчи су показали реакцију. Тада је постало јасно да контролишемо ствари на утакмици и да ћемо окренути резултат у нашу корист. Домаћина смо сломили у посљедњој четвртини и стигли до дупле побједе над Посушјем, што може бити од великог значаја на крају такмичења - додао је Нинић.

Будућност БН је поражена од Босне Ројал са 83:87, а Широки је растурио Промо са 100:61. Пласман: 1. Широки 14-0, 2. Босна Ројал 10-4, 3. Борац 11-2, 4. Будућност БН 9-5, 5. Славија 8-6, 6. Леотар 8-5, 7. Слобода 7-6, 8. Спарс 6-7, 9. Промо 4-10, 10. Младост 2-12, 11. Посушје 2-12, 12. Зрињски 1-13.

Трећи тријумф Славије у низу

Екипа Славије везала је трећу побједу, осму у сезони, савладавши у гостима Зрињски резултатом 83:79. “Соколови” су били лишени помоћи повријеђеног Филипа Његовановића и Срђана Јовановића, који није играо због грипа. Најефикаснији код побједника био је Дарко Дамјановић са 18 поена, 17 је убацио Давид Маран, а 16 Александар Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана