Млади ватерполисти Партизана тренирају у празном базену

GS
Foto: Reddit

Ватерполо клуб Партизан одувијек је био синоним за овај спорт, не само у Србији већ и у региону. Ипак, посљедњих година клуб нема адекватне услове за тренинг и развој играча. Партизан од 28. јула не може да тренира на Бањици, јер базен није у функцији, па је у нову сезону ушао без матичног пливалишта.

Претходних дана се на мрежама појавио снимак који у потпуности осликава ситуацију у овом познатом клубу. Наиме, тада су полазници ватерполо школе Партизан тренирали у базену без воде?! Тренер је дао знак пиштаљком, а умјесто скока у воду и пливања, услиједило је трчање са краја на крај базена.

Клуб је недавно апеловао на надлежне да ријеше поменути проблем.

Поводом овог снимка, који је обишао Србију, Телеграф је контактирао директора ВК Партизан, Николу Куљачу, који је појаснио ситуацију.

Куљача је открио да су представници клуба били на састанку са градоначелником Александром Шапићем (који је данас поднео оставку, али до избора остаје вршилац дужности) и да постоји могућност да ће у наредном периоду овај проблем бити ријешен.

"Партизан не тренира на Бањици од 26. јула, док је снимак на коме се види да деца трче у празном базену настао пре десетак дана. Базен није у власништву ВК Партизан, већ припада СЦ Вождовац. На састанку са градоначелником договорено је да Партизан добије 130 сати у кварталу за тренинг. Постоји могућност да се мали базен стави у функцију млађих категорија. Први тим је већ почео сезону, играо Еврокуп, али и поред добрих партија није успео да се домогне групне фазе. Дугујем велику захвалност градоначелнику, који је једини позвао и питао за стање у клубу", рекао је Куљача.

Подсјетимо, ВК Партизан је најтрофејнији српски клуб, а један је и од највећих клубова у Европи. "Црно-бели" су седам пута били прваци Европе, а 27 пута су били шампиони Србије и 24 пута су освојили Куп Србије.

VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана