Млади стонотенисери Спина самоувјерени пред наступ на Европском првенству: У Подгорицу по медаље

Душан Репија
Млади стонотенисери Спина самоувјерени пред наступ на Европском првенству: У Подгорицу по медаље

БАЊАЛУКА - Иза Стонотениског клуба Спин најбоља је сезона од оснивања, а надолазеће љето биће прави тест њиховог рада, пошто најбоље такмичаре очекују испити на првенствима Балкана и Европе за млађе категорије.

Прво ће за сто стати млађи кадети Ђорђе Ћелић и Никша Весовић који ће од 16. до 19. јуна учествовати на Европском првенству за млађе кадете у Подгорици. Ћелић ће потом наступити на првенству Балкана за кадете, док ће се најбољи јуниор БиХ Дарио Пејић опробати у јулу на ЕП за младе. Иако је лига завршена, у Спиновој сали цјелодневно одскаче пинг понг. Припреме су у самом финишу, а расположење и самопоуздање учесника на врхунцу.

- Очекујем јако добре резултате прије свега на ЕП за млађе кадете, јер је то моја категорија, док ћу на Балканском у Албени наступити у категорији кадета. Напорно смо се припремали, тренирали, урадили смо све што смо могли - рекао је Ћелић.

Дјечак који има тек 13 година размишља врло зрело и оставља утисак да зна шта жели. Тренер Драган Вучић каже да се тако и понаша. Потпуно је усредсређен на обавезе, показује невјероватну менталну снагу чак и када не иде најбоље, па неријетко успије да се извуче из безизлазних ситуација што је одлука великих шампиона.

- Стварно имамо генерацију која вриједи и која може да направи велике ствари ван оквира БиХ. Из тог разлога смо врло амбициозни, трудимо се да пратимо међународне турнире на којима се скупљају бодови. Доста озбиљно радимо и настојимо да будемо у свим токовима. Шест такмичара нашег клуба већ годину дана иду два пута седмично на кондиционе тренинге, а све то кошта као и сама путовања и опрема. Нажалост, највећи терет је на родитељима као и у свим другим спортовима - каже Вучић.

Ћелић је самоувјерен када прича о шансама у Подгорици.

- Очекујем да уђем бар у полуфинале или финале. Тренирамо много, али све се на крају исплати, потребан је само рад и труд до максимума - истакао је Ћелић.

Слично размишља и његов вршњак Весовић.

- Нема повратка без медаље, само се медаље броје. Знамо колико смо радили и имамо право да се надамо најбољем иако је конкуренција прејака јер учествују само најбољи из сваке државе - нагласио је Весовић.

Да не причају упразно говори и наступ на врло јаком турниру у Новом Саду гдје су освојили сребро у екипној конкуренцији. Такође, радује и оно што обојица подвлаче.

- Школа је на првом мјесту, а чим завршимо те обавезе узимамо рекете у руке. Без добрих оцјена у школи нема ни тренинга - подвукао је Весовић.

Стручњаци свјетског формата стижу на камп

У првој премијерлигашкој сезони Спин је освојио треће мјесто те по први пут стигао до пехара у Купу Српске. Осим припрема за првенства, у току је и организација кампа који ће од 26. јуна до 3. јула бити одржан у Бањалуци.

- С поносом можемо најавити да ће главни тренер бити Јоже Урх, човјек који је тренирао шестог играча свијета Дарка Јоргића, а сада ради у Њемачкој. Кондициони тренер биће Томислав Степић из Хрватске који од 2017. године брине о физичкој спреми једног од најбољег, ако не и најбољег играча свих времена Ма Лонга, који је у периоду њихове сарадње два пута постао свјетски шампион и одбранио олимпијско злато - рекао је Вучић.

Ово је идеална прилика за све младе стонотенисере из БиХ и окружења да раде са стручњацима свјетског формата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана