Млади рукометаш Слоге на припремама олимпијске репрезентације: Позив Ројевића велика награда

Дарко Драгичевић
Млади рукометаш Слоге на припремама олимпијске репрезентације: Позив Ројевића велика награда

ДОБОЈ - Сјајна сезона бека добојске Слоге Дарија Ђенадије крунисана је позивом у олимпијску репрезентацију Србије. Селектор А тима Борис Ројевић жели да у наредном периоду види на дјелу што више младих рукометаша.

Ђенадија ће у наредном периоду бити у прилици да се докаже селектору. Олимпијска селекција одиграће и меч против јуниорског тима и то ће да буде велика прилика за све рукометаше да заслуже нове позиве.

- Позив у олимпијску селекцију ми пуно значи, јер сам скренуо пажњу на себе. Велика је част да добијем позив и да се нађем на списку селектора Бориса Ројевића. То је за мене велика награда за сав уложени рад у протеклом периоду, али сигурно и обавеза да у наредном периоду будем још бољи како би ти позиви долазили и касније. Сигурно је да ћу на окупљању дати све од себе да оправдам позив - истакао је млади рукометаш из Козарске Дубице.

Ђенадија је ове сезоне био свијетла тачка добојске Слоге. Посебно је заблистао у другом дијелу сезоне, као и у финалу Купа Републике Српске.

- Вјерујем да је Слога имала квалитет за бољи резултат него што је то показала у првенству. Није била баш добра сезоне јер сматрам да смо имали квалитет за бољи резултат. Међутим, треба бити реалан и истаћи да су нас повреде омеле у борби за што бољи пласман. Својим учинком сам веома задовољан. Показао сам себи, али и другима да посједујем квалитет и сигуран сам да могу још боље. Наравно ништа од тога не би било могуће да нисам добио повјерење тренера. Надам се да сам одговорио на прави начин јер сам настојао да искористим сваки минут на паркету да напредујем - поручио је бек. Својим партијама скренуо је пажњу јачих клубова. Није тајна да га већ прати Загреб.

- Моја је жеља да напредујем сваке сезоне. Наравно да тежим већим изазовима, али идем корак по корак. Тренутно сам концентрисан само на обавезе у репрезентацији па ћу онда на краћи одмор. Била је напорна сезоне и треба скупити енергију за нову, у којој ћу сигурно жељети да будем још бољи - рекао је он.

Похвале

О томе колико је предан раду говори и да је након завршетка сезоне наставио да ради са кондиционим тренером Радом Дрвеницом. Сви тренери хвале његову радну етику.

- Пријају ми те похвале. Вјерујем у добар рад и свака похвала ми даје додатни мотив да наставим са квалитетним тренинзима како бих додатно напредовао. Вјерујем да могу пружати још боље партије - додао је Дарио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана