Млади кик-боксер Матеј Мучибабић постао првак Балкана: Окитићу се и свјетском медаљом

Дарко Пашагић
Млади кик-боксер Матеј Мучибабић постао првак Балкана: Окитићу се и свјетском медаљом

ГАЦКО - Ниску сјајних остварења 17-годишњи кик-боксер Тигра из Гацка, Матеј Мучибабић, наставио је и у црногорском Бару, гдје је одржано Балканско првенство за јуниоре и сениоре.

Освојио је златну медаљу у дисциплини лоу-кик, категорија до 81 килограма и тако још једном потврдио да се ради о вансеријском таленту.

- На шампионату Балкана за старије јуниоре имао сам два меча и оба сам ријешио у своју корист прекидом у другој рунди. У првој сам се борио са представником такозваног Косова, а у финалу са репрезентативцем Сјеверне Македоније. Није ми било нимало лако, не толико због ривала, већ због тога што сам у први дуел ушао са повишеном температуром и повредом леђа, а у финалу су леђа и даље представљала проблем. Међутим, стиснуо сам зубе и успио да дођем до још једног злата - нагласио је Мучибабић, коме је пехар на првенству Балкана у Бару уручио некадашњи прослављени кик-боксер Иван Стругар.

Као и сва досадашња одличја и ово је освојио под заставом Србије.

- У вези са избором репрезентације за коју ћу наступати ниједног тренутка није било дилеме, јер сам још на почетку каријере наступао на изборним такмичењима за репрезентацију Србије. Тако се наставило до данас, а сигурно ће тако бити и у будућности - наставио је Мучибабић.

Спортску јавност је научио да осваја медаље, које су углавном златног сјаја.

- Био сам најбољи на првенствима Републике Српске, БиХ и Србије, освојио сам злато на првенству Европе, сада и Балкана. Остало ми је још само да узмем одличје са Свјетског првенства, а прилика је за то већ у августу. Тада ће се у Будимпешти одржати највећа свјетска смотра, а наступићу у дисциплини “К-1”, којој највише преферирам и вјероватно ћу у будућности њој посветити највише пажње - рекао је Мучибабић.

Истакао је да нема спортског узора, али да му се кик-бокс увукао под кожу.

- Мој рођени брат Урош је почео да тренира прије мене у Тигру, тако са кренуо његовим стопама. Никада се нисам покајао и сигурно је да и нећу. Од почетка је уз мене сјајни тренер и педагог Веселин Ђука Ђуричић, који има велике заслуге за сва моја досадашња остварења - додао је Мучибабић, који је ученик другог разреда машинског смјера средње школе “Перо Слијепчевић” у Гацку. 

Ђуричић поносан

Тренер кик-бокс клуба Тигар из Гацка Веселин Ђука Ђуричић поносан је на Матеја Мучибабића са којим ради од почетка његове каријере.

- Веома брзо се упорношћу издвојио од осталих вршњака и већ тада је било јасно да је пред њим сјајна спортска будућност. Како сазријева чини се да је из дана у дан све бољи и бољи и сигуран сам да ће годинама владати на кик-бокс сцени - нагласио је Ђуричић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана