Млади Дервенћанин Марко Дритенпрајс одвезао своју прву такмичарску трку

Г.С.
Млади Дервенћанин Марко Дритенпрајс одвезао своју прву такмичарску трку

ДЕРВЕНТА - Дванаестогодишњи Дервенчанин Марко Дритенпрајс (Marco Drittenpreis) протеклог викенда у Београду одвезао је своју прву службену картинг трку и то у оквиру Отвореног и националног шампионата Србије у организацји Спортског ауто картинг савеза Србије.

На картинг стази Ада Хуја Дритенпрајс  је наступио у класи јуниора и освојио врлодобро пето мјесто.

Било ми је веома важно прву трку одвести до краја. На врућини од преко 40 степени и против возача који имају пуно више искуства јако сам задовољан резултатом Жеља је да идем на још више трка и да постигнем још боље резултате, сумира утиске млади возач након дебија.

Марко је прошле године први пут сјео за волан рентал картинг возила што му се веома свидјело, а његов таленат није остао непримјећен од људи који су га тада видјели како вози. Тркаћи карт вози од марта ове године, а на тренинг у Залужане радо иде сваког викенда када му школске обавезе и вријеме дозволе.

На стази у Београду такмичила су се 23 возача у пет категорија, а завидне резултате у регионалним утркама остварују и возачи АКК Бања Лука, АКК ГТ Спорт и АКК Trailler, клубова из Републике Српске, преноси Derventacafe.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана