Млади атлетичари „Гласинца“ освојили 13 медаља на првенству Српске

СРНА
Млади атлетичари „Гласинца“ освојили 13 медаља на првенству Српске

СОКОЛАЦ - Атлетичари соколачког "Гласинца" освојили су 13 медаља, по четири златне и сребрне и пет бронзаних, на Појединачном првенству Републике Српске за млађе јунире и цицибане, рекао је Срни тренер овог атлетског клуба Неђо Ђуровић.

Ђуровић је навео да је "Гласинац" јуче био међу најуспјешнијим клубовим на овом такмичењу одржаном на Сокоцу.

Златне медаље у својим категоријама освојили су Катарина Кезуновић у бацању кугле, Алекса Бакмаз у трци на 110 метара са препонама, Марко Мемедовић у бацању копља и у бацању кугле.

Сребрне медаље припале су Емилији Радоњић у трци 100 метара са препонама, Катарини Ћеранић у бацању копља, Софији Јовановић у скоку у вис и Алекси Бакмазу у бацању диска.

Бронзане медаље освојили су Емилија Радоњић у скоку удаљ, Катарина Кезуновић у бацању диска, Михајло Крстајић у бацању копља, те женске штафете.

Ђуровић је рекао да је задовољан постигнутим резултатима атлетичара "Гласинца" јер су и овај пут показали да је соколачки Атлетски клуб међу најбољима у Републици Српској и да се наставља традиција добрих атлетичара на Сокоцу, иако је дошло до смјене генерација, што се дешава и у највећим клубовима.

"Наде полажемо и у младе снаге које својим резултатима показују да је ово подручје традиционално извор успјешних атлетичара", додао је Ђуровић.

Појединачно првенство Републике Српске за млађе јуниоре и цицибане одржано је јуче на Сокоцу уз учешће 200 атлетичара из 15 клубова, а технички организатор такмичења био је Атлетски клуб "Гласинац".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана