Млади ас наставио са одличним партијама у дресу Игокее: Бриљантни Илић води ка плеј-офу

Милан Зубовић
Млади ас наставио са одличним партијама у дресу Игокее: Бриљантни Илић води ка плеј-офу

ЛАКТАШИ - Врата плеј-офа АБА лиге Игокеи м:тел отворио је Далибор Илић након нове бриљантне партије у побједи против Морнара са 70:57.

Млади крилни центар утакмицу је завршио са 17 поена и 18 скокова што му је рекорд каријере, али и појединачни рекорд клуба којег су до сада држали Сава Лешић и Дешон Стивенс са по 15 ухваћених лопти. Од тога десет скокова имао је у нападу што је четврто најбоље остварење АБА лМ Касун (14). Тамо гдје је стао на прошлом мечу са Цедевита Олимпијом у Љубљани наставио је на домаћем терену. Само, овај пут је дошао до побједе за разлику од гостовања у Словенији када се остатак екипе није прославио. Против Барана је скупио 26 индексних поена у односу на 43 колико је остварио на мечу са “витамизираним змајчекима”.

Сваким даном и новом партијом Илић потврђује свој таленат па ће Игокеи бити веома тешко да га задржи на крају сезоне у чијем дресу је већ био МВП мјесеца, а врло је вјероватно да ће поново понијети ту титулу. Наиме, Илић је био изабран за најкориснијег играча новембра док је за очекивати да то буде и у фебруару. Његов тим кренуо је ка плеј-офу и врло близу је осигуравања шесте позиције на табели, мада постоји шанса да на крају заврше као пети, а у најбољем случају четврти што у овом тренутку дјелује доста далеко. Отпор гостију у 20. колу АБА лиге Игокеа је сломила почетком посљедње дионице када су направили серију 16:0.

- Утакмица је била јако тврда с обје стране о чему говори број поена, поготово у првом полувремену када су се дешавале ствари које нису уобичајене за оба тима. Задовољан сам игром у дефанзиви своје екипе у првом дијелу, али ме забрињавао пад концентрације када су неке “ничије лопте” завршавале код противника. Уједно, слободна бацања шутирали смо 10-3. На паузи сам сугерисао да морамо исконтролисати ничије лопте и да из транзиције дођемо до лаких поена. То се и дешавало у наставку гдје смо доста трчали у леђа Морнару и долазили до лаких поена. У посљедњој четвртини направили смо велику серију и ријешили побједника. Задовољан сам приступом, дефанзивно смо добили утакмицу, примили 57 поена што говори да је тим био на висини задатка у ономе што смо се договорили у припреми меча - рекао је тренер Игокее м:тел Драган Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана