Младен Босанчић, предсједник Слободе: Борићемо се до посљедњег даха

Дарко Пашагић
Младен Босанчић, предсједник Слободе: Борићемо се до посљедњег даха

НОВИ ГРАД - Предсједник Слободе Младен Босанчић очекује да Новограђани у другом дијелу првенства Српске претекну јесењег шампиона Крупу и да тако стигну до титуле која би их одвела у Премијер лигу БиХ.

Свјестан је да то неће бити нимало лако, али вјерује да екипа која је доживјела велике трансформације у зимском прелазном року, предвођена новим тренером Зораном Бујићем, може то да оствари.

- Други дио првенства биће много захтјевнији од првог, али вјерујем да можемо надокнадити четири бода предности колико има Крупа и тако остварити историјски пласман у Премијер лигу. Сигурно је да неће бити нимало лако то остварити, али борићемо се до посљедњег даха. Имамо велику подршку свих структура у општини Нови Град и сматрам да је дошло вријеме да Слобода постане премијерлигаш - нагласио је Босанчић.

Према његовим ријечима, Крупа неће бити једина екипа која ће бити конкурент Слободи.

- Никако се не смију заборавити Лакташи, који су се добро појачали, ту је и Звијезда 09 која је прави професионални клуб, па и Сутјеска. Рудар Приједор има доста нових фудбалера, а биће опасни и дуели с екипама, које се боре за опстанак и у свакој утакмици имају своју рачуницу. Све у свему очекује се неизвјесних 17 кола, а већ послије првих пет ситуација би могла бити много јаснија. Слобода има веома тежак распоред на старту, два везана гостовања код Славије и Алфа Модриче и у тим утакмицама морамо бити максимално концентрисани - наставио је Босанчић.

По његовим ријечима, Слобода испуњава све услове за играње премијерлигашких утакмица.

- Имали смо ове зиме техничких проблема због поплава на стадиону и терену. Због тога нисмо ишли на припреме, али смо то искористили да поправимо ситуацију и на стадиону смо направили нове садржаје попут теретане и ресторана. Једино што нам у овом тренутку недостаје за играње премијерлигашких мечева јесу рефлектори, али њих нисмо обавезни имати прве сезоне. Ипак, као резервни стадион пријавићемо онај у Приједору, гдје се сада поставља расвјета. А да се на “Млаквама” могу играти премијерлигашки мечеви потврдили смо и у првом дијелу сезоне када је Борац био домаћин, тако да с те стране нема никаквих проблема - додао је Босанчић.

Појачања

Ове зиме било је веома прометно на “Млаквама”, јер је редове Слободе напустило седам, а у клуб је дошло чак 10 нових фудбалера. Нови чланови су постали: голман Младен Милошевић, дефанзивац Аго Реиз, лијеви бочни Сретен Атанасковић, штопер Адин Паро дефанзивни везни Џенис Абдулаи и Миле Ковачевић, крило Самсон Боампонг Вирекох, те нападачи: Предраг Владић, Енсар Имамагић и Лукас Бритос Сантос.

- Довели смо квалитетна појачања, али не смијемо заборавити да су и из наших редова отишли веома добри играчи. У екипи сада имамо доста и младих фудбалера и вјерујем да ће све то заједно бити добитна комбинација - рекао је предсједник Слободе Младен Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана