Митровић жива легенда клуба старог 143 године

ГС
Foto: newstvusa.com

Александар Митровић има само 27 година, али је већ постао жива легенда Фулама, лондонског клуба основаног прије 143 године.

Митровић је ове сезоне "запалио" Чемпионшип поставивши нови рекорд такмичења са 43 гола у сезони од 46 утакмица. Србин је постизао буквално гол по мечу у најјачој другој лиги на свијету. Притом је имао и седам асистенција што значи да је директно учествовао у чак 50 голова свог тима.

Спектакуларну сезону зачинио је са два гола у побједи над Лутоном у посљедњем колу, укључујући посљедњи гол на мечу за коначних 7:0, након чега су трибине Крејвен Котиџа експлодирале.

Сви навијачи на стадиону изграђеном 1896. године наклонили су се српском фудбалеру који је најзаслужнији за "титулу" Фулама у Чемпионшипу и директан пласман у Премијер лигу.

"Нисам размишљао о рекорду, али како сам му се приближавао, сви су почели да причају. Тако да, наравно да сам желио да га оборим. Данас се десило. То је нешто посебно. Рекорд у посљедњем минуту. Остварили смо велику побједу. Мислим да смо завршили сезону као у сновима, онако како смо жељели – побједом код куће, пред нашим навијачима, још сам оборио и рекорд, тако да је све било савршено", рекао је Митровић, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана