Mитровић: Размишљао сам о крају репрезентативне каријере

ГС
Foto: Архива

Рекордер и најбољи нападач фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић признао је да је размишљао о прекиду репрезентативне каријере послије дебакла Орлова у баражу за Европско првенство 2020.

Подсјетимо, Србија је у финалу била домаћин Шкотској, али је испала на Маракани послије извођења пенала када је голман Дејвид Маршал одбранио ударац у петој серији нападачу Фулама.

„Био је то један од најтежих тренутака у мојој каријери. Никад нисам рекао раније, али сам размишљао можда и о повлачењу из репрезентације. Kренеш да преиспутујеш себе да ли је важно да опет играш фудбал. Свашта ми се мотало по глави седам, осам дана. Прва четири нисам буквално устао из кревета. Засмисли, цео живот се спремаш за тај тренутак, радиш, тренираш свакодневно“, рекао је Митровић у РТС серијалу „На путу за Катар“.

Голгетер Фулама каже да није очекивао да ће промашити пенал.
 

„У седмици која је претходила утакмици са Шкотима шутнуо сам 20 пенала, све је изгледало супер, дође тренутак кад сви верују да ћеш да даш гол, виде себе у твојој позицији. И ти одеш и - промашиш. Да ли је могуће? Шта више да урадиш? Kао да сам разочарао свој народ, целу земљу“, сматра Митровић.

Навијачи му нису замјерили на промашају јер је прије тога дао гомилу голова и довео Орлове у прилику да се боре за пласман на Европско првенство, али, опет...

„Нисам гледао ситуацију тим очима. Из мог угла је то било... Спремао сам се цео живот за тај тренутак, да одведеш своју репрезентацију на велико такмичење, где није била 20 година. И промашим. Онда крећу мисли: Зашто тренирам? Преиспитујеш себе, мозак креће да се игра с тобом, не контролишеш мисли. Један негативан коментар ће те погодити више него 100 позитивних. Онда се сетиш да ниси једини фудбалер који је промашио пенал. И опет бих га шутирао“, закључио је Александар Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана