Мирсад Кесеровић, секретар Одбојкашког клуба Младост, за “Глас Српске”: Не иде без подршке

Дејан Кондић
Мирсад Кесеровић, секретар Одбојкашког клуба Младост, за “Глас Српске”: Не иде без подршке

БРЧКО - Брчанска Младост годинама је била синоним за одбојку у БиХ. Међутим, поразом у посљедњем колу од бијељинског Радника, екипе која је у успону (симболично), “црвено-бијели” су се након 12 година у елити вратили у Прву лигу Републике Српске.

У периоду највеће славе клуб из Брчког је освојио седам титула шампиона и осам пехара намијењених побједнику Купа БиХ, те је 11 пута био најбољи у Купу Републике Српске. Алфа и омега Младости Мирсад Кесеровић, званично секретар клуба, за “Глас Српске” открива како је клуб завршио у нижем рангу.

- Усљед не баш најбољих прилика у брчанском спорту дошло је и до пада неких клубова, тако је и Младост испала из Премијер лиге. Нисмо имали подршку Владе Брчко дистрикта, за разлику од претходних година. Прошле и ове сезоне смо играли европска такмичења, за која нисмо добили никаква средства, па смо упали “у минус”. Иако нам је било обећано да ћемо добити новац за одигравање европских мечева, 60.000 КМ, то се није догодило. Ту смо финансијски пали. У једном периоду били смо близу одлуке да напустимо такмичење усред сезоне, јер нисмо имали никаквих услова. Гледајте, у Брчком је више од десет клубова угашено, од Фудбалског клуба Јединство, које је постојало готово 100 година, до рукометних клубова, тако да смо и ми били у баш тешкој ситуацији. Доста играча нам је отишло. Пробали смо са млађим играчима, практично кадетима и пионирима да се извучемо, али нисмо успјели опстати - рекао је Кесеровић.

Искусни оперативац истакао је да у четвртак у клубу имају састанак на којем ће бити договорена стратегија за наредни период, односно наредну такмичарску сезону у којој ће Младост покушати да се експресно врати у елиту.

- Имамо добре млађе категорије. Пионири и кадети су прваци Републике Српске и БиХ. Покушаћемо уз најбоље изданке наших млађих категорија, те још два, три старија, искуснија играча да се вратимо, ако успијемо, наравно, да поредамо ове ствари како треба. Шесторица тих наших клинаца су играли Лигу шампиона, тако да су стекли одређено искуство. Свјесно смо негдје испали у нижи ранг, јер нисмо имали рјешења. Јесмо били најуспјешнији на овим просторима и у регији, пали јесмо, али пали су и већи клубови од нас. Пробаћемо се консолидовати и вратити се на старе стазе славе - поручио је Кесеровић.

“Паклено” стање у спорту Брчког

У Младости и даље највећу помоћ и подршку очекују од Владе Брчко дистрикта. Ситуација у градским клубовима је катастрофална, поручују из Младости.

- Ваљда ће се ситуација у граду промијенити, јер ово сад што се дешава у дистрикту, односно брчанском спорту, то је стварно “пакао” - истакао је Кесеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана