Мирослав Кршић, предсједник Фудбалског клуба Слога из Добоја: Задржаћемо статус премијерлигаша

Дарко Пашагић
Мирослав Кршић, предсједник Фудбалског клуба Слога из Добоја: Задржаћемо статус премијерлигаша

ДОБОЈ - Предсједник Фудбалског клуба Слога Мирослав Кршић захвалио је свима који су се одазвали на донаторску вечеру добојског премијерлигаша и нагласио да је клуб са стадиона “Луке” на добром путу да постане стабилан члан елите.

Циљ донаторске вечере био је да се на њој окупи што већи број привредника са добојске регије, који су већ одраније били уз клуб, али и да се на тај начин пробуди свијест код оних других, који још нису стали уз овај успјешан спортски колектив.

- Донаторска вечера је у потпуности испунила очекивања и показала да има много оних који желе исто што и ми. Чинимо све што је неопходно да Слога остане међу премијерлигашима и сигуран сам да ћемо у томе успјети. Добој то заслужује и циљ нам је да израстемо у екипу која ће бити стабилан члан елите - нагласио је Кршић.

Од када се љетос сазнало да ће Слога наступити у Премијер лиги стадион “Луке” постао је право градилиште.

- Наша жеља је била да што прије стекнемо све услове за играње утакмица на нашем стадиону. Већ су урађене просторије са пратећим објектима, које по површини задовољавају критеријуме за добијање лиценце за играње у Премијер лиги. Урађене су свлачионице за играче, судије, делегате, раде се пратеће просторије за медије. Жеља нам је да што прије поставимо 3.000 столица, колико је неопходно за играње премијерлигашким утакмица. Постављена је вјештачка подлога на помоћни терен, а у поступку је процедура за почетак постављање хибридне траве на главни терен. План нам је да и тај посао буде завршен до почетка наредне сезоне. Све то не бисмо могли без помоћи предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ Вице Зељковића, којем и овом приликом захваљујем на несебичном ангажману - наставио је Кршић.

Први човјек Добојлија нада се да ће у наставку сезоне Слога бар неколико утакмица бити домаћин на “Лукама”.

- Цијелу јесен као домаћин играли смо на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи. И није нам било нимало лако иако су Модричани били прави домаћини и од срца им захваљујем. Требало је да се привикнемо на тај стадион, али ето успјели смо да опет освојимо 21 бод и са добрим изгледима улазимо у наставак првенства у којем нам је једини циљ опстанак. Вјерујем да ћемо до њега доћи и онда у наредним годинама постати стабилан премијерлигаш - рекао је Кршић.

До прије неколико година Слога је таворила, а онда је прије четири године услиједио прави бум.

- Успјели смо не само да се пласирамо у елиту БиХ, већ и остале наше старосне селекције играју у највишем рангу такмичења. Искрен да будем било је помало незамисливо да уопште отпутујемо на припреме, а сада идемо у Турску. То ће бити својеврсна награда за играче и стручни штаб на челу са Зораном Ћургузом, али и прилика да се што боље припремимо за сва прољећна искушења. Ишли смо корак по корак, стабилизовали клуб и вјерујем да ће он у наредним годинама још више расти - изјавио је Кршић.

Од прије неколико дана са радом је почео и Женски фудбалски клуб Слога.

- Радује што смо већ на првом тренингу имали 33 дјевојке, које ће већ од јесени бити укључене у такмичења под окриљем Фудбалског савеза Републике Српске. И ранијих година у клубу је тренирало неколико дјевојака, али су оне одлазиле у неке друге средине. Сада нам је циљ да овај клуб заживи, јер је и то један од предуслова да се наредних година добија лиценца за такмичење у Премијер лиги - додао је Кршић.

Милаковић

Редове Слоге напустио је Александар Милаковић, који је у љето 2021. године стигао у добојски клуб и био у саставу екипе која је изборила улазак у Премијер лигу БиХ. У првом дијелу ове сезоне је забиљежио 17 наступа, постигао три гола и уписао двије асистенције. У току зимске паузе клуб је напустило још пет играча Елдин Хасанбеговић, Лео Јанковић, Милан Басрак, Данило Ђулчић и Марко Кујунџић. Дошли су Тони Ливанчић, Милан Лалић, Демир Пецо, Павел Баранов Дмитриевич, Милош Николић, Василије Перковић и Бакир Брајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана