Мирко Микић, тренер Борца: Адреналин нас је “појео” на старту

Дарко Драгичевић
Мирко Микић, тренер Борца: Адреналин нас је “појео” на старту

БАЊАЛУКА - Извиђач је побједом у “Борику” 28:25 направио велики корак ка освајању шампионске титуле у БиХ.

У сјајном дербију екипа из Љубушког је изненадила домаћина, а Борац је скупо коштало отварање утакмице. Наиме, Бањалучани су имали заостатак од шест голова, у другом дијелу су пришли на гол заостатка и више нису могли. У моментима кад се меч ломио Борац је правио техничке грешке, а Извиђач је то казнио.

Тренер Мирко Микић је прво честитао ривалу на побједи.

- Играли су паметно читав меч, када је требало да трче трчали су, кад је требало да успоре они су смањили темпо. Играли су нетипично за њих у другом полувремену са пуно дугих напада, очигледно добра припрема утакмице. На нас је утицало лоше отварање утакмице, тешко је стићи шест разлике посебно против квалитетне екипе каква је Извиђач. Сигурно је да смо се ту потрошили. Одбрана нам је била лоша, адреналин нас је појео и због њега смо сагорјели у првом дијелу. Ништа нас није ишло, нисмо играли како је требало. У наставку смо били пуно бољи, али разлика је била превелика. Успјели смо да приђемо на гол заостатак, али смо се пуно потрошили и то се осјетило. Имали смо на минус два три техничке грешке које је ривал казнио и заслужено славио - рекао је тренер Микић.

Бањалучанима није помогла ни одлична партија голмана Слађана Суботића у другом дијелу. Он је својим одбранама отворио могућност саиграчима да дођу и до изједначења, али они то нису искористили.

- Прво полувријеме смо били јако лоши у нападу, а поготово у одбрани, омогућили смо ривалу много зицера. Дозволили смо им да се одвоје и стекну велику предност. Друго полувријеме смо одиграли боље у одбрани, натјерали смо их да шутирају са спољних позиција и кренуо сам и са одбранама. Међутим, имали смо проблема у нападу гдје десетак минута нисмо дали гол.  Мало је недостајало да дође до преокрета. Остаје жал због пропуштених прилика, али сад се окрећемо дуелу против Вогошће. Хвала публици на подршци, носили су нас у другом дијелу и жао ми је што нисмо успјели да им се реванширамо и дођемо барем до ремија - истакао је Суботић.

Резултати 18. кола: Грачаница - Босна 43:30, Слобода - Леотар 32:24, Какањ - Искра 28:45, Борац - Извиђач 25:28, Маглај  - Вогошћа 27:23, Слога - Криваја 34:27, Градачац - Коњух 22:3 3, Горажде - Херцеговина 30.28.

Пласман: Извиђач 34, Леотар 25, Вогошћа 23, Слобода 23, Грачаница 22, Криваја 22, Маглај 20, Коњух 20, Борац 18, Искра 16, Горажде 15, Херцеговина 14, Босна 9, Градачац 6, Какањ 2.

Рађеновићу треба времена

Борац је пред меч против Извиђача представио ново појачање бека Раду Рађеновића, који је дошао из Њемачке.

- Рађеновићу треба неколико седмица да се адаптира на нашу средину и начин игре. Нисмо имали времена за уигравање, али ће бити добро појачање - поручио је Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана