Мирко Микић стао у заштиту играча: Ова екипа није прављена да освоји титулу

Душан Репија
Мирко Микић стао у заштиту играча: Ова екипа није прављена да освоји титулу

БАЊАЛУКА - Два нешто лошија издања против Слоге показала су да Борац, који је протутњао првим дијелом сезоне, ипак није без мана, а то је оно што је тренер Мирко Микић понављао од првог дана.

Послије фијаска у минулој сезони са Веселином Вујовићем, у клубу су одлучили да направе заокрет, на клупу се вратио млади стручњак који “у душу” познаје све момке који сада носе игру првог тима.

Иако су побједе у ДНК РК Борац, пред млади тим није постављен никакав императив. Ипак, тријумф по тријумф из кола у коло и убједљиво прво мјесто на табели вратили су еуфорију међу навијаче, па се тијесној побједи и ремију против великог ривала из Добоја у рукометним круговима прича као о великом подбачају. То је тренера “црвено-плавих” натјерало на реакцију.

- Имам утисак да нам је наметнут императив резултата који се још јуче чинио недостижним. Већина медија и цјелокупна рукометна јавност постали су незадовољни неријешеним исходом или побједом од један или два разлике. У принципу, мени то и не смета… Борчев грб увијек је носио и носиће то бреме - рекао је Микић.

Он је подсјетио да екипа која је селектована прошлог љета није пројектована да освоји првенство.

- Подразумијева се да ћемо се потрудити да искористимо прилику коју имамо. Међутим, предвиђала нам се борба за средину табеле, а данас, послије неколико везаних побједа, могу да чујем оне чувене “кафанске” аргументе да је Борац морао добити већом разликом или играти бољу одбрану… Нисам сигуран колико је то здраво у овом моменту - нагласио је Микић.

Резултати 17. кола: Борац - Слога 25:25, Маглај - Криваја 28:25, Босна (В) - Грачаница 24:23, Извиђач - Коњух 34:30, Слога (ГВ) - Градачац 34:26, Искра - Босна (С) 25:25. Слободан је Леотар. Пласман: Борац 29, Слобода 22, Извиђач 19, Леотар (-1) 19, Вогошћа 18...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана