Мирко Микиц, РК Борац м:tel: Једва чекамо да нас понесе хук са трибина

Дарко Пашагић
Мирко Микиц, РК Борац м:tel: Једва чекамо да нас понесе хук са трибина

Бањалука - Овако важне утакмице не играју се баш сваки дан. За њих се живи и послије њих будеш или на врху или на дну. Надам се да ћемо послије недјеље бити на врху, односно да ћемо урадити оно што се од нас тражило.

Изјавио је ово лијево крило бањалучког Борца м:тел Мирко Микић пред квалификациони турнир Лиге шампиона, који се сутра и прекосутра игра у дворани" Борик".

У њему ће снаге одмјерити прваци четири државе, а мјеста међу најбољим европским екипама има само за побједника, који ће се знати у недјељу нешто прије 22 часа.

- Уколико се посложе неке коцкице и уз све то будемо имали максималну подршку са трибина, вјерујем да можемо стићи до зацртаног циља званог Лига шампиона. Већ дуго година се чека таква прилика и спремни смо за њу као никад до сада. Размишљамо само о Аустријанцима и како њих да побиједимо, а онда ми се чини да ће бити све лакше. Једва чекамо да почне сусрет, да нас понесе хук са трибина препуног "Борика" до побједе - нагласио је искусни првотимац Бањалучана.

Он се осврнуо и на меч од прије двије сезоне са Алпла Хардом на квалификационом турниру када су "црвено-плави" поражени у дуелу за треће мјесто.

- То је било неко друго вријеме. Тада смо на турнир отишли практично без припрема, ситуација у клубу је била катастрофална. Сада је све другачије и љепше - наставио је Микић.

"Великан из Господске" овог љета је претрпио много промјена у играчком кадру.

- Не бојим се да ће то бити отежавајућа околност, јер смо имали доста времена да се уиграмо. Истина је да Младен Бојиновић и Срђан Тривунџа нису играли утакмице, али о њиховом искуству не треба трошити ријечи. Уз све то, комплетне припреме су провели са нама и то је искоришћено за уигравање - изјавио је Микић.

Прије почетка турнира блага улога фаворита припада Аустријанцима, али Бањалучанин се нада да неће бити тако када започне сусрет.

- Њихова највећа предност је искуство, јер је екипа дуго заједно на окупу. Имају доста квалитетних појединаца, тројицу играча са простора бивше Југославије те по једног Нијемца и Литванца. Међутим, вјерујем да ће овог пута пресудити вољни моменат и да ћемо се на крају утакмице ми радовати, а онда потом и у недјељу послије финала - додао је Микић.

За овај сусрет влада велико интересовање у граду на Врбасу.

- Продаја карата иде одлично и већ је продато више од по 1.000 улазница за први и други дан. Вјерујем да ћемо успјети за оба дана да продамо по 3.000 одштампаних улазница и да ће из препуног "Борика" отићи права спортска слика о Бањалуци и Републици Српској. Наравно, и да ћемо се на крају турнира у недјељу ми радовати пласману у Лигу шампиона. Јер Борац, Бањалука и Република Српска то заслужују - рекао је директор "црвено-плавих" Владимир Бранковић.

Службена лица

Европска рукометна федерација одредила је службена лица за квалификациони турнир у Бањалуци. Правду ће дијелити два судијска пара, Французи Карим Гасми и Рауф Гасми те Пољаци Марек Барановски и Богдан Леманович. Судијски делегат на свим мечевима је Чех Иван Долејс, а делегат EHF Јанко Пожежник из Словеније. Први меч на турниру, који се игра у суботу од 17.30 часова између норвешког Елверума и холандског Лимбурга судиће Французи, а дуел аустријске екипе Алпле Хард и Борца м:тел (субота, 20) Пољаци. На мечу за треће мјесто, који се игра у недјељу од 17.30 часова, правду ће дијелити браћа Гасми, а финале (20 часова) судиће Барановски и Леманович.

 

Смјештај

Све гостујуће екипе током дана стижу у Бањалуку. Норвежани ће бити смјештени у хотелу "Босна", а Аустријанци и Холанђани у хотелу "Јелена". Смјештај за службена лица резервисан је у хотелу "Талија".

Tимови

Борац м:тел

 

Основан: 1950. године.

Град: Бањалука

Боја дресова: црвено-плава

Дворана: "Борик"

Капацитет: 2.500

Тренер: Игор Рађеновић

Највећи успјеси: Првак Европе (1), побједник Купа EHF (1), шампион Југославије (7), освајач Купа Југославије (10), првак БиХ (3), побједник Купа БиХ (5), шампион Републике Српске (8), освајач Купа Републике Српске (13).

Најбољи играч: Младен Бојиновић.

Странци у екипи: Ратко Николић, Тибор Иванишевић, Никола Милошевић, Антоније Павић, Даворин Вујовић (Србија), Борис Шекарић (Црна Гора).

 

Алпла Хард

Основан: 1986. године.

Град: Хард

Боја дресова: црвено-бијела

Дворана: "Шпортхале ем Си"

Капацитет: 2.500 мјеста

Тренер: Маркус Бургер

Највећи успјеси: првак Аустрије (5), освајач Купа Аустрије (5)

Најбољи играч: Роланд Шлингер

Странци у екипи: Голуб Докнић (Црна Гора), Крешимир Козина (Хрватска), Марко Танасковић (Србија), Феликс Клоцел (Њемачка), Дилис Даугирдас (Литванија).

 

Елверум

Основан: 1946. године.

Град: Елверум

Боја дресова: црно-бијела

Дворана: "Елверумхален"

Капацитет: 2.200 мјеста

Тренер: Кристијан Берге

Највећи успјеси: првак Норвешке (6), освајач Купа Норвешке (1).

Најбољи играч: Андре Линдбо.

Странци у екипи: Лука Митровић (Србија), Михаел Апелгрен, Карл Андрес, Виктор Бјеркман (Шведска), Николај Вестергард Мел (Данска).

 

Лимбург Лајонс

Основан: 2008. године

Град: Ситард-Гелен, Лимбург

Боја дресова: црно-бијело-жута

Дворана: "Топспортхал Фитланд ЏЛ"

Капацитет: 2.500 мјеста

Тренер: Моник Тијстерман

Највећи успјеси: првак Холандије (1), освајач Купа Холандије (1).

Најбољи играч: Кеј Смитс.

Странци у екипи: Жоао Рамос (Португалија).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана