Мирко Микић: Борац ће бити још бољи

Дарко Драгичевић
Мирко Микић: Борац ће бити још бољи

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борца остварили су важну побједу у првенству БиХ. Бањалучани су савладали ослабљену Кривају 27:22.

Ослабљени гости успијевали су неколико пута да се врате у меч након грешака у игри домаћих рукометаша, али је Борац на крају ипак успио да оствари сигуран тријумф.

- Важна побједа. Имали смо лош моментум након два незгодна пораза од објективно квалитетнијих противника. Због тога је меч имао тежину јер смо морали да побиједимо, да поправимо бодовни салдо. Криваја је дошла ослабљена без неколико важних играча, тако да смо морали лакше да дођемо до побједе. Једино тиме нисам задовољан иако се осјетио притисак. Враћали смо их нашим грешкама. На 8:3 имамо полуконтру и изгубљену лопту, па нам приђу на 9:8. У другом дијелу је такође био пад. На крају је пресудила одбрана и ширина у ротацији, иако у другом дијелу нисмо користили неке играче због лакших повреда - истакао је Микић.

Тренер Борца истиче да екипа ипак игра боље у наставку шампионата и да очекује да се тај тренд настави до краја шампионата.

- Борац игра боље у другом дијелу шампионата и биће све бољи. У првом дијелу смо доста губили мечеве, нисмо имали сигурност, а сад се то све мијења. Вратили су се неки играчи у тим, а ови млађи попут Каламанде, Петровића, Бркића, Рожића схватају да могу играти ово такмичење. Надам се да ће наставити с добрим радом и уз уважавање свих успјети да своју каријеру граде и у квалитетнијем такмичењу од лиге БиХ - додао је тренер Борца.

Све већу минутажу у тиму добија и посљедње појачање Раде Рађеновић.

- Примјетно је да има велику жељу да се докаже. Дефанзивно је солидан због тога добија све већу минутажу, такође на тренингу добро ради. Једино што морамо да поправимо јесте игра у нападу, гдје очито жеља утиче на њега па тај адреналин погрешно каналише. Сада ћемо имати паузу да то исправимо и да буде још веће појачање за нас - поручио је на крају Микић.

Резултати 20. коло: Грачаница - Леотар 31:19, Босна - Искра 30:29, Слобода - Извиђач 39:35, Какањ - Вогошћа 13:42, Борац - Криваја 27:22, Маглај - Коњух 39:35, Слога - Херцеговина 28:23, Градачац - Горажде 25:33.

Пласман: Извиђач 36, Вогошћа 27, Слобода 27, Леотар 27, Грачаница 26, Криваја 24, Коњух 22, Маглај 22. Слога 20, Борац 20, Горажде 17, Искра 16, Херцеговина 16, Босна 11, Градачац 6, Какањ 2.

Слиједи пауза

У рукометном првенству БиХ слиједи пауза због обавеза репрезентације у квалификацијама за Европско првенство. Репрезентација БиХ се данас окупља у Тузли, а мечеви против такозваног Косова су 8. марта у Приштини, док је четири дана касније меч у Тузли. Иначе, у уторак 7. марта је жријеб Купа БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана