Министарство ненадлежно за забрану наступа Дајак клубу Бањалука

Срна
Министарство ненадлежно за забрану наступа Дајак клубу Бањалука

САРАЈЕВО - Министарство цивилних послова у Савјету министара није надлежно за утврђивање приоритета у наступима спортиста, нити њиховог представљања на међународним такмичењима, наводи се у одговору овог министарства Срни у вези са забраном Дајак клубу Бањалука да учествује на Европском првенству у Коњицу коју је изрекао Кајак кану савез ФБиХ.

Из Министарства цивилних послова наводе да су надлежни за послове и задатке који се односе на утврђивање основних принципа координације активности, усклађивања планова ентитетских тијела власти и дефинисање стратегије на међународном плану у области спорта.

Капитен рафтинг репрезентације БиХ Драган Бабић изјавио је јуче да ће Дајак клуб Бањалука посредством надлежних институција Републике Српске тражити да се заштите њихова права након што им је Кајак кану савез ФБиХ забранио да као најбоља екипа у БиХ представљају ову земљу на Европском првенству у Коњицу.

Бабић каже да је са овом екипом прије десетак дана на Свјетском првенству освојио златну медаљу за БиХ, те да је велика брука и скандал да најбољи не представљају БиХ на предстојећем међународном такмичењу.

Он је напоменуо да су дописи упућени Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, Кабинету предсједника Републике Српске, Министарству цивилних послова у Савјету министара, као и Олимпијском комитету БиХ и да од њих траже да се изјасне о овоме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана