Милош Поповић, одбојкаш Радника, за “Глас Српске”: У Какњу овјерити финале

Дејан Кондић
Милош Поповић, одбојкаш Радника, за “Глас Српске”: У Какњу овјерити финале

БИЈЕЉИНА - Одбојкаши Радника покушаће вечерас да заврше посао у вези са пласманом у финале плеј-офа првенства БиХ. Изабраници Владимира Шаренца са предношћу од 1-0 стижу у Какањ, гдје против истоименог домаћина од 20 часова играју други меч полуфинала плеј-офа.

Један од главних адута Бијељинаца и вечерас ће бити средњи блокер Милош Поповић. Репрезентативац БиХ у разговору за “Глас Српске” истиче да он и његови саиграчи имају велике амбиције ове сезоне те да желе вечерас да изборе пласман у финале и нападну и трећи трофеј ове сезоне, након освајања Купа Републике Српске и БиХ.

- У првој утакмици у Бијељини смо веома лако добили Какањ, стварно без неких већих проблема, иако смо искрено очекивали тежи посао. Ову другу утакмицу ћемо одиграти растерећено, имамо предност од 1-0 у серији и то нам много значи. Они ће имати велику помоћ публике, али мислим да нас то неће омести да остваримо свој циљ - пласман у финале плеј-офа - рекао је Поповић.

Провјерени средњак на полусезони је из Борца стигао у Радник. Истиче да се одлично снашао те да су га сјајно примили сви у клубу и у граду.

- Задовољан сам односном управе, тренера и саиграча према мени. Имамо и сјајну публику која нас подржава. Организација у клубу је на високом нивоу. Клуб има велике амбиције у текућој, али и у наредној сезони. То ме је и привукло да дођем у Бијељину. Освојили смо већ два трофеја, а надамо се да ћемо пригрлити и шампионску титулу. Колико видим, и остали клубови ће се додатно појачати за наредну сезону, што ће и нас додатно мотивисати да будемо још бољи - поручио је Поповић.

Милош је са Радником парафирао уговор на три и по године и сви планови везани су му за клуб из Бијељине. Такође, пратио је и наступе бивших саиграча из Борца.

- Гледао сам Борац. Током сезоне било је доста осцилација. Показало се да играње у Европи не мора увијек да буде најбоља опција, али момци су дали максимум, као и увијек. Надам се да ће “црвено-плави” бити још бољи и организованији наредне сезоне. Колико имам информацију, све иде у том правцу и то је оно што ме стварно радује. Мислим да је то супер прича, јер свакоме добро дође јака конкуренција и мислим да све екипе у лиги могу само имати користи када смо сви јачи - закључио је Поповић.

Домаљевац у Сарајеву

У другом полуфиналном окршају вечерас од 19 часова у Сарајеву састају се Босна и лидер регуларног дијела првенства Домаљевац. Гости воде у серији 1-0 и уколико вечерас сла­, избориће пласман у финале плеј-офа. Уколико не успију, биће играна мајсторица. Евентуални трећи меч играће се у сриједу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана