Милош Мочевић још једну сезону на голу француског друголигаша: У Безансону ми је све потаман

Душан Репија
Милош Мочевић још једну сезону на голу француског друголигаша: У Безансону ми је све потаман

БЕЗАНСОН - Добре ствари не треба мијењати по сваку цијену. Тиме се водио и голман из Источног Сарајева Милош Мочевић, који ће стајати на голу Безансона и идуће сезоне.

Некадашњи чувар мреже Славије одлично се снашао у овом француском друголигашу па иако је имао позив доста јачег клуба који има шансе да од јесени буде члан елите, одлучио је да продужи сарадњу са екипом у коју је дошао током сезоне 2020/21. Екипа, услови за тренинг, град... све је Мочевићу потаман у Безансону.

- Одлично сам се снашао, прве године је било доста Балканаца који су ми много помогли, тако да нисам имао потребу да учим језик, али се љетос све промијенило па сам овладао и француским. Не могу да се пожалим ни на шта, организација је одлична, резултати варирају, јер смо млада екипа, али опстанак не би требало да дође у питање. Из управе клуба су најавили појачања за наредну сезону па вјерујем да ћемо бити доста бољи и у резултатском смислу - рекао је Мочевић за “Глас Српске”.

Десет одбрана у просјеку ове сезоне сврстава га међу водеће голмане у лиги па признаје да је већ током јануара имао једну врло примамљиву понуду.

- Да, звала ме екипа која је фаворит да кроз плеј-оф избори наступ у најјачи ранг. Предочио сам то челницима клуба, али они нису били вољни да ме пусте. Онда смо сјели за сто па смо се сложили да продужим уговор. Лијепо ми је овдје, практично сам се одомаћио, а имам све услове за напредак. Клуб је одлично организован, добар је за младе играче који се још развијају. Дворана, теретана, опоравак, све је сјајно. Добро сам попунио и слободно вријеме, имам неколико пријатеља из рукомета, а доста возим бицикл и на тај начин упознајем прелијепу природу у овом дијелу Француске према Швајцарској - рекао је Мочевић.

Први задатак је да Безансон без већих турбуленција обезбиједи опстанак.

- Сутра дочекујемо Ницу и уколико славимо, мислим да бисмо готово сигурно опстали. Имамо три бода више од зоне испадања, а до краја је још пет кола - истакао је Мочевић.

Момак који је рукометно проходао у Славији признаје да је много напредовао од доласка у Француску.

- Врло су вриједни и практично сам научио да радим много више. Пошто смо млади сви желимо да напредујемо и направимо додатни корак у каријери. Радим и индивидуално, а највише гледам тренинге и одбране Дејана Перића. Сјајан је, био је врхунски голман, а сада један од најбољих тренера голмана. Доказ за то је и Дејан Милосављев кога је узео под своје у Вардару, а сада су заједно и у Берлину - нагласио је Мочевић.

Славија

Незаобилазно питање у разговору са Мочевићем је Славија. “Соколови” су послије неколико сезона у Премијер лиги запали у кризу, клубу је пријетило и гашење, али је тај сценарио избјегнут па су сада у средини табеле прволигашког каравана.

- Добро су одиграли први дио сезоне, можда и пребацили очекивања. Сада су мало пали јер игру носе старији играчи који не могу да уклопе своје обавезе са рукометом. Млади се пробијају и надам се да ће мој клуб бити све бољи наредних година - рекао је Мочевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана