Милош Кос, рукометни репрезентативац Србије: Циљ испуњен, али не желимо сад стати

Дарко Драгичевић
Милош Кос, рукометни репрезентативац Србије: Циљ испуњен, али не желимо сад стати

БЕРЛИН - Јуниорска рукометна репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Свјетског првенства. Савладали су домаћина Грчку 34:23 у посљедњем дуелу друге фазе и тако овјерили пласман у Њемачку гдје крећу борбе за медаље.

Један од најбољих играча репрезентације и на овом првенству је млади Дубичанин Милош Кос. Он је против Грчке постигао пет голова и био проглашен за играча утакмице.

- Остварили смо примарни циљ, а то је пласман у четвртфинале Свјетског првенства и дошли смо опет у ситуацију да се боримо за медаље. Сигурно да није мала ствар бити међу осам најбољих репрезентација на свијету. Наравно да нећемо на томе стати, желимо да наставимо са добрим партијама и у Берлину - поручио је Кос.

Парови четвртфинала

Србија - Фарска острва 13.15

Исланд - Португалија 15.45

Мађарска - Хрватска 18.30

Њемачка - Данска 21.00

Екипа ипак није била задовољна како је одиграла први дио утакмице против Грчке. Србија је у досадашњем дијелу шампионата доживјела један пораз и то од селекције Исланда.

- Добро смо играли послије не баш сјајног првог полувремена у којем смо имали проблема са реализацијом и техничким грешкама. У другом смо показали наш реалан квалитет, лако смо постизали голове и увећавали своју предност. На крају смо показали да смо квалитетнија селекција и освојили смо мјесто које нас води у Берлин - додао је Кос за Глас Српске.

Ривал у четвртфиналу је селекција Фарских острва. Ова селекција је најпријатније изненађење досадашњег дијела првенства, јер нису доживјели ниједан пораз. Фарани су до­ сада савладали Анголу, Јапан, ебропског шампиона Шпанију, Бразил и вицешампиона Европе Португалију.

- До утакмице ћемо се упознати са наредним ривалом. Мислим да је најбитније да у том дуелу одиграмо квалитетно као што смо то одиграли против Египта или друго полувријеме против Грчке. Вјерујем да ће екипа дати максимум и онда можемо да се надамо позитивним вијестима. Фарани су дефинитивно изненађење такмичења, имају максималан скор и заслужују респект, али опет дошли смо у ситуацију гдје се можемо борити за медаље и то треба да искористимо. Треба да одиграмо јако у одбрани да постигнемо што више лаганих голова - поручио је Кос.

Четвртфинале са Фарским острвима на програму је у четвртак од 13.15.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана