Милош Кос, рукометаш Загреба, за “Глас Српске”: Једва чекам Европско првенство

Дејан Кондић
Милош Кос, рукометаш Загреба, за “Глас Српске”: Једва чекам Европско првенство

Загреб, Хрватска, али и цијела Европа причају о српском бомбардеру из Козарске Дубице. Милош Кос луцидним потезима и фантастичним головима купио је све присталице Рукометног клуба Загреб.

Момак који је блистао за Србију на јуниорском Свјетском првенству у Грчкој и Њемачкој ове године и претпрошлог љета на Европском првенству у Португалији, када су се “орлићи” окитили бронзом има само 21 годину и могао би да буде велики адут селектора Тонија Ђероне наредног јануара на сениорском Европском првенству у Њемачкој.

Прије годину је дебитовао за најбољи тим против Финске у Новом Саду у квалификацијама за шампионат Старог континента. У разговору за “Глас Српске” бомбардер из Козарске Дубице истакао је да се радује предстојећим обавезама у дресу националног тима.

- Једва чекам Европско првенство са А селекцијом. Надам се да ћу бити у тиму и да ћемо направити што бољи резултат. У најјачој селекцији нам тако мало недостаје за ту медаљу. Прикључени смо нас тројица јуниора, Стефан Додић је ту одавно, био је и Никола Зечевић. Нас млађе и те како радује што нам селектор Ђерона даје шансу - нагласио је Кос.

ГЛАС: Партијама у Лиги шампиона у дресу Загреба оставили сте без даха рукометну јавност. Колико сте лично Ви задовољни учињеним?

КОС: Пуно ми заиста значи што сам у прилици да играм против толико великих клубова, против толико сјајних играча. Част ми је и привилегија што могу да представљам Загреб у најљепшем свјетлу и да пружамо добре партије у Лиги шампиона и сви смо задовољни. Циљ нам је да прођемо групу.

ГЛАС: У Загребу Вам је све потаман?

КОС: Добро су ме прихватили сви, комплетна управа, саиграчи. Добро тренирам, добро радим и то се негдје све враћа и на терену. Хвала Богу, резултати најбоље говоре о томе. У нашој екипи свако има своју улогу, сви знају шта треба да раде, како да екипа што боље изгледа на терену. Свако даје свој допринос, свако својом игром и жељом показује да је са разлогом ту у екипи и да даје све од себе. Зато у посљедњим утакмицама играмо добро и имамо добре резултате.

ГЛАС: Ваша генерација је “чувар ватре” српског рукомета.

КОС: Наша генерација у посљедње двије године има континуитет. Треће мјесто на Европском првенству и четврто на Свјетском значи да смо у самом врху у свом узрасту. Недостајала су нам три наша повријеђена саиграча, у финишу Свјетског шампионата повриједио се и Зечевић. Могли смо и ту до медаље, али шта је ту је. Гурали смо јако добро, надопуњавали смо се. Атмосфера у екипи је била изванредна и селектор нас је одлично сложио. Надам се да ћемо у сениорском узрасту изборити финале и освојити најсјајније одличје.

ГЛАС: Ваши суграђани у Козарској Дубици су Вам и ове и прошле године након поменутих успјеха припремили незаборавне дочеке. Колико Вам то значи?

КОС: Дочек је био сјајан ове године, а поготово прошле када смо освојили медаљу. Ове године како нисмо освојили одличје то и није било потребно, али опет су се испред дворане окупили сви. Причали смо, дружили се, стварно је било лијепо. Пуно значи кад је цијели град уз тебе, породица, пријатељи, кад ти одају признање за оно што радиш. То је стварно велики плус.

ГЛАС: Колико су саиграчи из Загреба испратили Ваше партије и резултате на Свјетском првенству овог љета?

КОС: Константно сам се чуо са саиграчима из Загреба током првенства. Подржавали су ме током цијелог првенства, навијали су за мене, за Србију. Хвала им на томе.

Козара и Извиђач

ГЛАС: Колико стигнете испратити резултате Ваших бивших клубова, Козаре и Извиђача?

КОС: Пратим наравно. Константно сам у контакту са људима из Извиђача и Козарске Дубице. Причамо стално, поготово ако има неки таленат у Дубици питају ме из Љубушког за њега. У Козарској Дубици сви ми пријатељи играју, тако да морам да их пратим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана