Милош Кос нови рукометаш Загреба

Д.Р.
Foto: ГС

ЗАГРЕБ - Новопечени репрезентативац Србије Милош Кос ново је појачање ППД Загреба у који је стигао из Извиђача.

Трансфер који је најављен још љетос десио се сада, па нема сумње да је ово велики корак за Дубичанина који је бриљирао на Европском првенству за играче до 20 година.

Кос је рођен 1. августа 2002. у Приједору, а као 16-годишњак је из Козарске Дубице прешао у Извиђач. 

Током четверогодишњег боравка у редовима вишеструког првака БиХ догурао је до статуса сениорског репрезентативца Србије, а у дресу Извиђача је освојио два наслова и Куп БиХ. 

"Након титула у БиХ ово је велики искорак за мене. Лига шампиона је остварење сна и морам се искрено захвалити Загребу на указаној прилици. Екипа је јако добра, неке играче знам боље, с некима сам и играо, и вјерујем да ћу се добро уклопити" изјавио је Кос и додао: 

"Не осјећам неки притисак, мој циљ је наставити расти као играч и човјек и сматрам да је ППД Загреб сјајна околина за то" закључио је Кос.

Задовољство Косовим ангажманом изразио је и тренер Ивица Обрван.

"Ради се о изузетно младом играчу који је на јуниорском Европском првенству показао сву раскош талента. Сматрам да је ово одличан посао управе клуба, јер смо доласком Коса сви ми вишеструко на добитку. Сматрам да нам он може помоћи већ ове сезоне и да ће без обзира на процес прилагођавања, који је нужан, бити плус за нашу екипу и помоћи нам да боље играмо" рекао је Обрван.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана