Милош Кнежевић, голман Леотара: Желимо барем позицију више

Дарко Драгичевић
Милош Кнежевић, голман Леотара: Желимо барем позицију више

ТРЕБИЊЕ - Леотар је срушио шампиона БиХ (25:24)! Извиђач је након сјајне дерби утакмице погнуте главе напустио Требиње, а домаћи тим се реванширао за поразе у прошлом шампионату те им нанио први пораз у сезони.

Дерби је оправдао очекивања и донио велику борбу свих 60 минута. Прштало је пред оба гола, јаке одбране, бројна надмудривања и на крају су домаћи славили тријумф који им пуно значи. Овом побједом Леотар је истакао кандидатуру за сами врх, али у клубу чврсто стоје на земљи.

Један од јунака тријумфа био је голман Милош Кнежевић. Он је прво при резултату 24:24 одбранио седмерац Ивану Павловићу, а затим и покушај Филипа Одака.

- Екипа је још једном показала побједнички карактер и у финишу је направила сјајан преокрет. Што се тиче седмерца, искрено нисам имао идеју гдје ће ривал шутирати. Питао сам малог Павичића који је играо у Љубушком гдје би могао да упути ударац. Он ми је дао савјет, послушао сам га и одбранио. Ово је тријумф читаве екипе, јер смо дали максимум да бисмо остварили тријумф над шампионом БиХ - истакао је сјајни голман.

Током дербија виђена је беспоштедна борба, а резултатска клацкалица је на крају превагнула на страну Требињаца, који су имали велику подршку навијача.

- Утакмица је била одлична, прави дерби и вјерујем да су сви уживали у њему. Мислим да смо побиједили јер смо више жељели побједу. Извукли смо посљедњи атом снаге, публика нас је носила и жељели смо да им се реванширамо за поразе прошле сезоне. Иако смо већи дио другог полувремена губили, сви смо вјеровали да можемо да преокренемо и да ћемо их побиједити, што се на крају и остварило - додао је Кнежевић.

Иако је екипа добила шампиона и показала да је у одличној форми у Требињу не желе да се прича о борби за титулу. Једноставна циљ екипе је да игра сваким меч све боље. Сваке године клуб напредује и иде корак напријед у својим амбицијама.

- Ова побједа нам доноси пуно на плану самопоуздања. Сигурно да ће нам значити за наставак сезоне, јер није мала ствар савладати шампиона и учесника ЕХФ купа. Ипак свјесни смо да је сезона дуга и да ће бити неизвјесно до краја. Наши циљеви се не мијењају. Идемо утакмицу по утакмицу, са једним циљем да у свакој дамо максимум и покушамо да побиједимо и видјећемо гдје ће нас то довести. Даћемо све од себе да прошлогодишњи резултат подигнемо за бар једну степеницу, јер имамо сјајну атмосферу и у доброј смо форми -  поручио је Кнежевић.

Леотар ће у наредном колу играти против Горажда у гостима, док ће Извиђач дочекати Грачаницу у још једном дербију.

Резултати

Резултати 6. кола: Криваја - Маглај 30:29, Вогошћа - Коњух 28:29, Херцеговина - Слобода 24:29, Борац - Горажде 41:23, Леотар - Извиђач 25:24, Грачаница - Чапљина 39:24, одгођено Челик - Слога. Пласман: Грачаница 9, Борац 8, Леотар 8, Извиђач 7, Коњух 7, Криваја 7, Слога 6, Маглај 6, Вогошћа 6, Слобода 5, Горажде 5, Херцеговина 2, Чапљина 2, Челик 0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана