Миљковић "краљ џунгле"

Дејан Кондић
Миљковић "краљ џунгле"

БАЊАЛУКА - Побједник турнира четворице на овогодишњем "Хектор фајт најту" је Никола Миљковић. Кикбоксер из Новог Сада побједама над Месудом Селимовићем и Срђаном Шућуром стекао је звање “краљ џунгле”.

У категорији до 86 килограма, Миљковић је одушевио публику. У финалу је на једној нози направио невјероватан преокрет.

Након прве рунде изгледало је да његове десна нога не може да издржи, вукао је штету из првог меча, а Шућур је то паметно осјетио, међутим, поново се показало да је рањени лав најопаснији и да члна Борилачког клуба Трон има разорне ударце рукама.

Најприје је бацио ривала у нокдаун, а потом је другим прекидом вечери завршио посао. Освојио је новчану награду од 5.000 евра.

- Ово је највећа ноћ у мојој каријери и најљепше искуство. Пресрећан сам, хвала мом тиму, од њих сам све научио. Организација је биоа врхунска, ово се не виђа на нашим просторима - рекао је Миљковић. Претходно је нокаутим у трећој рунди побиједио Селимовића, а Шућур је одлуком судија био бољи од Николаја Никова.

Прекидом је славио Стефан Добријевић.

Надолазећа звијезда из Ареса, подигла је Борик на ноге. Побиједио је Марка Вуковића. - Диван је осјећај борити се овдје.

Публика је сјајна. Хектор увијек прави сјајан посао и амбијент је био незабораван. Ово је још једна побједа која ми даје крила. Идемо даље по још веће ствари - истакао је Добријевић.

Дамјан Савановић из КБС Хектор је непобједив у домаћем рингу.

Већинском одлуком судија савладао је Руса Вадима Фегера. - Ово је побједа за нашег брата Душка Савановића. Поносан сам, желио сам нокаут, али је он издржао. Било када, било гдје, с било ким - то је мој мото - рекао је Савановић.

Још једна побједа отишла је у Арес јер је Давид Јовичић у јако занимљивом мечу побиједио Николу Микића. Млади изданак Хектор тима Давид Вучетић изгубио је од Давида Мишковића. Сјајни Алберт Угринчић је прекидом славио против Стефана Ђуричића

. Дебитантски тријумф остварио је Дамјан Станишић из Бијељине. - Надмашили смо себе. Ове године смо урадили нешто што нико није прије нас. Продукција је била на вишем нивоу и комплетан рад се исплатио

. Имали смо сјајне мечеве, жељели смо да наш Шућур буде побједник турнира, али честитам Миљковићу на сјајном наступу - рекао је организатор Предраг Станковић.

Орден части и плакету за изузетна достигнућа у кикбоксу, ХФН организација уручила је легендардном Драженку Нинићу. Испуњена дворана Борик поздравила је шампиона.

- Част ми је бити овдје с вама, поново стајати пред пуним Бориком.

Знао сам да ће Пеђа нешто да смисли. Хвала организаторима - рекао је Нинић. Ове година дворана Борик преуређена је у џунглу, у несвакидашњем амбијенту и сјајној продукцији, најбоље се снашаоа Никола Миљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана