Миљановић задовољан ремијем Борца с Акроном

Синиша Котараш
Миљановић задовољан ремијем Борца с Акроном

АНТАЛИЈА - Имали смо против себе доброг ривала и на крају нисам незадовољан с коначних 2:2 против Акрона, рекао је шеф стручног штаба Борца, Немања Миљановић након што је његов тим ремизирао у првој провјери на припремама у Анталији.

Руски друголигаш два пута је био у вођству, али су Бањалучани у оба наврата успијевали да надокнаде заостатак и када се све сабере били много ближи побједи. Ипак, прва провјера одиграна по јаком вјетру и киши пружила је прилику стручном штабу “црвено-плавих” да стекну реалну слику о тренутним могућностима кандидата за први тим.

- Заиста тешка утакмица против квалитетног противника и то у условима који баш и нису дозвољавали много течне и технички добре игре. Поготово се то односи на прво полувријеме током којег је дувао заиста јак вјетар који је правио проблеме и нама и ривалу - нагласио је Миљановић.

Генерално посматрајући Борац је био много бољи ривал с много више изгледних прилика посебно у другом полувремену, али су и Руси имали својих момената.

Акрон је два пута водио, головима Карима Гираева у 12. и 34. минуту, док су стријелци за Бањалучане били Лука Цуцин у 23. и Милан Вушуровић у 82. минуту. 

Говорећи о комплетном утиску, стратег премијерлигаша с Градског стадиона је истакао да је задовољан оним што су његови играчи показали.

- Апсолутно сам задовољан њиховим залагањем, жељом и хтијењем. Сви играчи су одиграли добро и у овом тренутку су дали све од себе. Наравно, има ту неколико фудбалера који су још у почетној фази припрема, неки су прележали корону, али очекујем да ће се сви они временом устабилити и да ће веома брзо достићи очекивани ниво. Најважније за први дио припрема јесте то да нема оних повреда уобичајених за сам почетак, а надам се да их неће бити ни касније, тако да ћемо моћи да одрадимо све оно што смо планирали - додао је Миљановић.

Наредна провјера Бањалучана договорена је за суботу када ће Борац одмјерити снаге с још једним руским тимом. У питању је члан руске Премијер лиге Арсенал из Туле.

Два тима на терену

Стручни штаб Бањалучана одлучио је да у мечу с Акроном у сваком полувремену на терен пошаље различиту екипу. Тако су у првом полувремену на терену били Ћетковић, Субић, Војновић, Дрча, Цуцин, Бркић, Ерић, Чавић, Јовић, Цвијановић и Мораитис, да би у других 45 минута шансу добили Павловић, Бошњак, Милојевић, Бегић, Мелег, Кујунџић, Ћорић, Јотић, Ајаз, Вушуровић и Лукић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана