Миљан Пушица, стуб одбране РК Војводина, за “Глас Српске”: Надам се повратку у репрезентацију

Дејан Кондић
Миљан Пушица, стуб одбране РК Војводина, за “Глас Српске”: Надам се повратку у репрезентацију

Блистали су рукометаши Војводине ове године. Иза Новосађана је сезона из снова, најбоља у историји клуба која је заокружена европским трофејом, ЕХФ купом. Направио је Борис Ројевић тим ратника. Не зависи Воша од појединца, колектив је снага, систем постављен, грађен пет година од доласка Врбашанина на клупу. Тихи херој “лала” у свим успјесима је Миљан Пушица.

Свашта је стасити момак из Пријепоља прошао у каријери. Послије афирмације у Црвеној звезди и Војводини (први мандат), бранио је три године боје Висле из Плока и њемачког Миндена у најјачој лиги на свијету. Након тешке повреде кољена и компликација послије операције лигамената био је практично изгубљен за рукомет. Прије свега нешто више од годину дана било је питање да ли ће икада моћи да игра. Међутим, вратио се јачи него икада. Закључао је одбрану Воше. Заједно са “парњаком” Миљаном Вуковљаком држи средњи дио одбране. Шта прође, ту је одлични голман Фран Лучин. У разговору за “Глас Српске” одлични дефанзивац признаје да се није одрекао ни дреса репрезентације Србије.

- Надам се повратку у национални тим. Трудим се да играм што боље могу. Ако селектор буде сматрао да сам му потребан, свакако ћу бити на располагању. Док игра, играч треба да буде на располагању репрезентацији без обзира колико има година. То је моје мишљење - истакао је Пушица.

ГЛАС: Војводина је на можда најјачем међународном ТВ турниру шампиона у Добоју икада освојила треће мјесто. Како се Вама чини екипа са ових неколико нових играча?

ПУШИЦА: Имамо доста добру екипу, напредовали смо у односу на прошлу сезону, која је била најуспешнија у историји нашег клуба. Војводина има позитивну тенденцију да се развија, да доводи озбиљне играче, сви смо веома задовољни, трудимо се да испоштујемо захтеве тренера, тако да мислим да ће бити још боље.

ГЛАС: Вас и ваше саиграче у предстојећој сезони очекује доста изазова на свим фронтовима, а ширина ростера обећава да ће Воша и те­ како бити конкурентна?

ПУШИЦА: Имамо доста утакмица на распореду ове сезоне, играмо и Лигу Европе, која је изузетно захтевна и битан је сваки играч. Драго ми је да свако има своју улогу, јер ће појединачно бити лакше да се свако концентрише на свој задатак.

ГЛАС: Актуелни сте освајачи ЕХФ купа који сте покорили на незабораван начин. Када сте увидјели да можете до трофеја?

ПУШИЦА: Против Горења је била та утакмица где смо некако све преломили. Била је тешка, као и свака коју смо играли. Након тог двомеча се видело да можемо да играмо озбиљно и кући и на страни против озбиљних екипа и ту нам је нарасло самопоуздање да освојимо ЕХФ куп.

ГЛАС: Како гледате на болан период претходних година, скоро двогодишњу паузу?

ПУШИЦА: Било је тешко, пре свега психолошки, да “наместиш” главу, да се вратиш, али нисам одустајао. Било је ту ломова у мени. Операција као операција, то брзо прође, али после иде опоравак, стрес, умор... Нисам ни знао да ли могу више да играм рукомет. Није било лако да се вратим, притисак да ли можеш, да ли ћеш да испуниш очекивања. Сада сам одлично.

ГЛАС: Играли сте у Миндену. Како гледате на Бундеслигу, најјачи шампионат на свијету?

ПУШИЦА: Нисам желео да идем у Немачку после Висле, али када сам отишао тамо уверио сам зашто сви желе да иду у Бундеслигу. То је неки други свет. Рукомет је после фудбала најпопуларнији у Немачкој, први дворански спорт. Кошарка расте, али није још на нивоу рукомета. Дворане су пуне, маркетиншки је све то добро организовано, праћено је у медијима.

Звезда

ГЛАС: Како памтите Ваше почетке у Београду када сте играли за Звезду?

ПУШИЦА: Велики сам звездаш. Био сам тамо када је било свега и добрих и лоших момената, али мислим да ме је то направило оваквим играчем какав сам сад. Тешки тренуци те ојачају и мислим да ми је то Звезда донела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана