Милиони стижу на "Маракану"

B92
Foto: Starsport

Фудбалери Црвене звезде ће ове сезоне највјероватније освојити шесту узастопну титулу, јер тренутно другопласираном Партизану беже чак 18 бодова.

А већ прије почетка ове сезоне је било јасно да ће шампион Суперлиге Србије следеће такмичарске године играти у групној фази Лиге шампиона.

Из тих разлога Црвена звезда већ полако може да прави планове за следећу сезону, где ће после три године поново играти у најквалитетнијем клупском фудбалском такмичењу.

Наравно да је ту и рачуница која иде на руку црвено-белог тима, јер ће због играња у Лиги шампиона добро подебљати своју касу.

Према садашњим пропозицијама, Црвена звезда ће само од учешћа у групној фази Лиге шампиона зарадити 15.640.000 евра.

На то би на име деоница од УЕФА у протеклих осам добила још 8,8 милиона (могућа су померања на горе), тако да би укупна зарада на крају могла да износи 25,5 милиона евра.

Уз то треба урачунати и бонусе од улазница, ТВ права, и богате награде на основу резултата, што значи да би крајња цифра могла да буде и преко 30 милиона евра.

Што се тиче жреба, Звезда би могла да се нађе у трећем шеширу, тамо је тренутно на последњем мјесту, али постоје реалне шансе да се црвено-бели нађу у истом шеширу као Порто, Шахтјор, Салцбург, Динамо Загреб, Славија Праг, Лацио и Фејенорд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана