Миленко Вулета. тренер Омарске: Шамари у правом тренутку

Душан Репија
Миленко Вулета. тренер Омарске: Шамари у правом тренутку

ОМАРСКА - Иза фудбалера Омарске је двадесетак дана рада и три убједљива пораза у контролним мечевима, али тренер Миленко Вулета увјерава да ће све бити у реду и да ће овај тим поново бити изненађење првенства.

Два постигнута и чак 12 примљених погодака у дуелима са Челинцем, Јединством из Жеравице и Жељезничар Спорт тимом упалили су аларм, а искусни стручњак сматра да се овакве ствари више неће дешавати у будућности.

- Био је специфичан почетак, неке ствари су урађене лоше када је у питању организација, било је и мало проблема, али је сада све у најбољем реду. Можда је и добро што се десило овако нешто јер нас држи на земљи и показује да се не смијемо одрећи онога што нас је увијек красило, а то је заједништво. Недостајало је у ових 270 минута више пожртвовања и бољег приступа обавезама. Увијек смо имали ту особину да када један играч закаже, други надомјести његов лош дан, а то сада није био случај - искрен је Вулета.

Ипак, ствари су се вратиле у нормалу, па Омаршчани са нестрпљењем чекају генералку против Слободе из Мркоњић Града предстојећег викенда. Гледајући састав, екипа је јача него у премијерној прволигашкој сезони јер се вратио Немања Нишевић, а екипу појачао искусни Маринко Растока. Стигао је и млади голман Михајло Минић из дубичког Борца, а за сада ниједан играч званично није напустио екипу. Говоркало се да ће Никола Мармат у Рудар Приједор, али тај посао још није реализован.

- Очекујем да доведемо још једног или двојицу играча и заокружимо тим. Вјерујем да можемо поновити издања из прошле сезоне када смо били право освјежење лиге. Сигурно ћемо бити јачи, али треба узети у обзир да имамо и неколико старијих играча који више не могу да носе тим као што су то раније чинили. Без обзира на то, њихово присуство нам много значи, а сигурно нам још могу помоћи и на терену - нагласио је Вулета.

У селу које живи за фудбал нема кризе када су у питању будуће генерације, па правило да од првог до 90. минута морају да буду бар два играча млађа од 21 године, не представља проблем.

- Имамо седам, осам младих играча који могу да изнесу терет лиге јер већ годинама обраћамо пажњу на све категорије које када дође вријеме попуњавају сениорски тим - закључио је Вулета.

Згуснут распоред

Прва лига Републике Српске од предстојеће сезоне бројаће 18 клубова, тако да ће такмичење бити напорније и захтјевније.

- Сигурно неће бити једноставно, поготово што смо као прволигаши обавезни да играмо Куп БиХ и Куп РС. Ипак, имамо 22, 23 играча и вјерујем да ћемо све изгурати како смо планирали - нагласио је Вулета.

На старту сезоне Омарска ће 7. августа дочекати можда и највећег фаворита за титулу, екипу Звијезде 09.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана