Милена Делић: Још постоји трачак наде да одемо на Свjетско првенство

Танјуг
Foto: N1

БЕОГРАД - Предсједница Управног одбора Рукометног савеза Србије (РСС) Милена Делић потврдила је данас да је РСС упутио захтјев Свјетској рукометној федерацији (ИХФ) за добијање “вајлдкарда (специјалне позивнице)” за учешће на Свјетском првенству.

Рукометаши Србије нису успјели да се пласирају на СП пошто су у баражу за пласман на шампионат свијета елиминисани од Шпаније.

Србија је јуче остала без пласмана на СП због “гола минуса” јер је у реваншу у Новом Саду побиједила Шпанију резултатом 25:22, а први меч изгубила 32:28.

“Иза нас је дуга и непроспавана ноћ, осећања су помешана, од задовољства и поноса до туга што нам је измакао директан пласман на СП. Сматрам да смо због свега приказаног у оба сусрета то заслужили и више од селекције Шпаније иако су они вишедеценијска рукометна велесила. Момци на челу са Борисом Ројевићем и његовим стручним штабом показали су да вољом, борбеношћу и тактиком могу да надиграју таквог рукометног гиганта”, изјавила је Делић, преноси званични сајт РСС. 

“Рано јутрос смо упутили допис ИХФ-у са захтевом за 'вајлдкард'. Још постоји трачак наде да одемо на СП. Знамо да ће и ту бити јака конкуренција са истим захтевом, али се надамо да ће ИХФ посебно узети у обзир све оно што је српски рукомет био и јесте. Учинићемо све што је до нас да будемо учесници СП”, додала је председница УО РСС.

У саопштењу РСС се наводи да је Милена Делић захвалила свима који су допринели спектаклу у Новом Саду.

“Захваљујем се челницима града Новог Сада, Рукометном савезу Војводине, господи Бацковићу и Продановићу, градском рукометном савезу Новог Сада и Тањи Медвед, Спортском друштву Војводина, господи Збиљићу и Бајатовићу, СЦ СПЕНС и свима који су учествовали у организацији утакмице. Посебно хвала публици, која је здушно навијала, бодрила, стварала прелепу атмосферу и била ветар у леђа нашим момцима. Успели смо да победимо, али су недостајала два гола за степеник више. Знам да ће доћи тренутак када ће квалитет и срећа бити на нашој страни”, закључила је Милена Делић.

РСС је у саопштењу навео да ће благовремено обавјестити јавност о званичном одговору ИХФ-а.

СП ће бити одржано од 14. јануара до другог фебруара наредне године у Норвешкој, Данској и Хрватској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана