Милан Пепић заблистао у Јужној Кореји

Драго Гајић
Милан Пепић заблистао у Јужној Кореји

ЗВОРНИК - Одбојкашки репрезентативац БиХ Милан Пепић из Зворника веома је задовољан протеклом сезоном и наступима у свом клубу LiG Greaters из Јужне Кореје.

Некадашњи одбојкаш Дрине из Зворника, Студента из Пала, Модриче, Осијека и Нове Горице продужио је уговор са Корејцима на још годину. Екипа ЛиГ Греатерс је заузела четврто мјесто на табели, а Пепић је био други поентер лиге.

- Изузетно сам задовољан својим играма у прошлој сезони, али пласман екипе није задовољио амбиције челних људи клуба. Без обзира на то, продужио сам сарадњу још годину јер ми је заиста лијепо у Јужној Кореји, а и финансијски детаљи уговора су одлични. Услови у којима радимо, тренирамо и играмо су далеко изнад водећих европских лига, јер је одбојка, послије фудбала и бејзбола, тамо најпопуларнији спорт. Лига броји само шест клубова, а свако са сваким игра по пет пута. Доста је више комбинаторике у игри и посебна пажња се посвећује одбрани, па је одбојка доста атрактивнија него у Европи - рекао је Пепић.

У Јужну Кореју коректор репрезентације БиХ стигао је на препоруку Aнђелка Ћука, који је двије сезоне играо у тамошњој лиги.

- Лига почиње у јуну и траје десет мјесеци, а завршава се крајем марта. Једини играч у лиги, поред мене, са ових простора је Милош Ћулафић, који је играо у Будванској ривијери. Свака екипа има право да ангажује само једног странца, а комплетна репрезентација Јужне Кореје игра у лиги. Њихов национални тим учествује у Свјетској лиги, а готово су редовни и на свјетским првенствима. Код нас влада мишљење да су Корејци ниски, али ја сам четврти по висини у тиму. Три играча су виша од два метра - истакао је Пепић. 

Први кораци

Прве одбојкашке кораке Милан Пепић је направио тек у осамнаестој години, али је веома брзо напредовао, па је већ са 23 године био најбољи играч Премијер лиге БиХ. Феноменалан одраз и убитачан смеч били су најбоља препорука за одлазак у Хрватску, а затим и Словенију, одакле је отишао у Кореју. У БиХ је освојио све екипне трофеје, као и оне намијењене појединцима. Најбољи играч Премијер лиге био је три пута.                         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана