Милан Лалић, фудбалер Слоге, о ремију са Слободом: Показали смо карактер

Дарко Драгичевић
Милан Лалић, фудбалер Слоге, о ремију са Слободом: Показали смо карактер

МОДРИЧА - Слога се два пута враћала из резултатског минуса и успјела је на крају да освоји бод у премијерном мечу прољећног дијела сезоне против Слободе (2:2).

Два пута су домаћи играчи морали да јуре резултатски заостатак, а оба гола су примили на старту полувремена, тако да је све оно што је тренер Зоран Ћургуз са сарадницима планирао морало у ходу да се мијења. Бек Милан Лалић један је од фудбалера који су током зимске паузе дошли у Добој и истиче да су ти голови и те­ како утицали на игру екипе.

- Примили смо два наивна гола, она на почетку полувремена, што је свакако утицало на екипу и било неочекивано за нас. Морали смо да мијењамо све планове које смо имали пред меч. Показали смо карактер, успјели смо да се подигнемо и да наметнемо неки наш темпо, да је терен био бољи, сигурно би било више шанси за нас. С обзиром на стање терена и тај почетни шок јер смо два гола примили на почетку утакмице и другог полувремена, мислим да смо одиграли добро и да је на крају ово најпоштенији резултат, мада смо сигурно жељели све три бода - истакао је Лалић.

Он је већ играо у Премијер лиги БиХ и истиче да је примјетан напредак у свим сегментима.

- Привикавам се на лигу, играо сам раније за Младост из Добоја код Какња. Видим да лига напредује и, искрено, сви једва чекамо да ови терени буду завршени, јер би то знатно унаприједило игру - додао је Лалић.

Тренер Зоран Ћургуз је након меча прво честитао рођендан навијачкој групи “Војводе”.

- Честитам нашој навијачкој групи “Војводе” 33 године постојања и хвала на подршци на овој утакмици, али тако и током читаве сезоне. Лоше смо отворили и прво и друго полувријеме и послије је било јако тешко играти по лошем терену. Мислим да је терен био против фудбала и утакмица би била боља да смо имали боље услове. Подвиг је дати четири гола на оваквом терену. Очекивали смо побједу, али немам шта да замјерим играчима. У првом дијелу смо били пуно бољи, а у другом нас је рани гол сасјекао. Измјене су донијеле нешто ново и успјели смо дати други гол - рекао је Ћургуз.

Тренер Слоге је забринут јер је највише радио на поправљању дефанзиве, а екипа је као и током припрема примила голове на отварању утакмице или другог полувремена.

- Брине ме то јер смо и у припремном периоду примали голове у трећем или четвртом минуту. Мораћемо попричати и неке ствари промијенити како бисмо то поправили. Није то проблем само дефанзивне линије већ свих играча јер смо два гола примили послије прекида - додао је Ћургуз.

Куп БиХ

За Слогу нема опуштања јер већ у сриједу игра меч четвртфинала Купа БиХ и дочекује браниоца трофеја Вележ.

- Вележ нам је веома добро позната екипа. У Турској смо били у истом хотелу, они су браниоци трофеја и имају свој квалитет. Међутим, ми ћемо урадити све да прођемо даље - рекао је Лалић.

***

СЛОГА     2 (1)

СЛОБОДА         2 (1)

 

Стријелци: 0:1 Врањеш у 3, 1:1 Крстовски из пенала у 28, 1:2 Шуберт у 46, 2:2 Николић у 85. минуту.

Стадион: “Др Милан Јелић” у Модричи.

Гледалаца: 800.

Судија: Франо Јелић (Широки Бријег) 7.

Жути картони: Николић (Слога), М. Осмић, Перван, Османковић, Комазец, Врањеш, први помоћни тренер Османхоџић, други помоћни тренер Рибић (Слобода).

Играч утакмице: Марио Крстовски (Слога) 7.

СЛОГА: Брајловић 6,5, Николић 7, Ђорић 7 (од 75. минута Попара -), Баранов 6,5 (од 60. минута Зајић -), Крстовски 7, Пецо 6,5 (од 68. минута Винтоњи -), Чолић 6,5 (од 68. минута Шаула -), Лалић 7, Баштић 7 (од 75. минута Билал -), Милановић 7, Михајловић 7. Тренер: Зоран Ћургуз.

СЛОБОДА: Буквић 6,5, Јусић 7, Османковић 6 (од 56. минута Мехмедовић 6,5), Алић 7 (од 75. минута Комазец -), Шуберт 7, Ј. Осмић 6, Перван 7 (од 82. минута Девеџић -), Врањеш 7, Капетановић 7, Бекић 6,5 (од 46. минута Максимовић 6,5), М. Осмић 6 (од 46. минута Курталић 6,5). Тренер: Аднан Јахић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана