Милан Дабић, каратиста Синђелића: Сљедећи циљ Европско првенство

Милка Ђумић
Милан Дабић, каратиста Синђелића: Сљедећи циљ Европско првенство

БАЊАЛУКА - Каратиста бањалучког Синђелића Милан Дабић још сумира утиске са минулог Балканског првенства, одржаног у Љубљани, гдје је у појединачној конкуренцији догурао до четвртфинала.

Он на подвиг из главног града Словеније, гдје су наступали најбољи каратисти региона, гледа као на прекретницу у каријери. Такође Дабић је на поменутом шампионату у екипној конкуренцији освојио сребрну медаљу. Ипак, његова највећа жеља је да избори пласман на ЕП.

- Прије двије године поражен сам у првом колу на Балканском првенству, а сада сам побиједио у три меча, док сам у четвртфиналу изгубио због казни од првака свијета. Примјећујем напредак и мислим да је то најважније. Пласман на шампионат Старог континента је мој циљ - нагласио је Дабић.

Милан је и вишеструки државни првак. Упркос одличним резултатима било је и тренутака када је желио да дигне руке од свега.

- Јављала ми се идеја и да одустанем, али ме љубав према каратеу сваки пут вратила на татами. Иако сам задовољан својим резултатима, знам да могу више - рекао је Дабић.

Тренинзи су његова пасија и нешто што га држи. Није му проблем ни да их усклади са школским обавезама. Свакодневно ради, понекад и по два пута и наглашава да му ништа није тешко.

- Комбинујем тренинге у теретани и карате, а у исто вријеме идем у школу. Мишљења сам да ко хоће тај и може, само је битно остати истрајан - изјавио је Дабић.

Карате је тренутно један од најслабије плаћених спортова, а према његовим ријечима опрема и такмичења коштају много, стога би свака финансијска подршка добро дошла.

- Тренутно ово радим из љубави, али доћи ће моменат кад то неће бити довољно, поготово када уђем у сениоре. Подршка је неопходна, јер сматрам да у овом спорту има пуно талентованих људи којима треба вјетар у леђа - закључио је Дабић.

Узор

Миланов узор је тренер Дејан Котараш, са којим би волио да освоји балканску медаљу и обезбиједи пласман на првенство Европе.

- Сљедеће године прелазим у млађе сениоре, а ту је конкуренција доста јача него у јуниорима. Жеља ми је да самом себи докажем да одличје са балканског шампионата и пласман на Европско првенство нису немогућа мисија. На тај начин обрадовао бих и свог тренера Дејана, без којег не бих био овдје гдје сам сад - рекао је Дабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана