Милан Борјан пристојно одговорио на паљбу хрватских медија: Не могу да ми промијене мјесто рођења

Г.С.
Милан Борјан пристојно одговорио на паљбу хрватских медија: Не могу да ми промијене мјесто рођења

БЕОГРАД - Голман репрезентације Канаде и Црвене звезде Милан Борјан на пристојан и учтив начин одговорио је хрватским медијима који данима пишу негативне текстове о њему само због тога што се дичи својим поријеклом.

Од тренутка када је жријеб у Дохи спојио Хрватску и Канаду сјајни чувар мреже у жижи је хрватских медија који у поспрдном контексту помињу његов родни Книн и Републику Српску Крајину, призива се злогласна “Олуја” којом су истријебљени Срби из Далмације, Лике, Баније и Кордуна. Тада је Борјан као дјечак са породицом избјегао у Србију, одмах потом срећу су потражили у Канади, али он никада није заборавио ко је и одакле је.

- Вређање, претње и таква доза примитивизма доста говоре о њима. Доста пријатеља имам из Хрватске и никада нисам гледао ко је одакле. Ја ћу се увек поносити местом свог рођења. Могу да ме мрзе, могу да ме воле, али никад не могу да ми промене припадност и родно место - рекао је Борјан за “Курир”.

Као осмогодишњи дјечак избјегао је са породицом у Београд, као и већина српског живља без игдје ичега. Раније је причао да су кору хљеба његови родитељи зарађивали продајући робу у киоску, а и сам је неријетко прискакао у помоћ. Од првог новца који је зарадио купио је голманске рукавице, а двије и по деценије касније са Канадом стигао до Мундијала.

- Нисам рођен у Хрватској, рођен сам у Крајини, Далмацији. То је било српско место. Описујем себе као некога ко је родом из Србије, из Далмације, али осећам се као Канађанин јер сам тамо провео пуно година - нагласио је једном приликом.

Утакмица између Канаде и Хрватске је далеко, а како се буде ближила, сигурно треба очекивати нове провокације и притисак на голмана Звезде. Он истиче да се не обазире на то и да му је у фокусу само борба за пету титулу са “црвено-бијелима”. Такође подвлачи да ће сви Срби, а посебно Крајишници, поред Србије у Катару навијати за Канаду.

- Наравно да хоће! Капитен сам највећег српског фудбалског клуба, направио сам много успеха са Црвеном звездом и наравно да ће сви Срби, не само моји Крајишници, навијати за мене и Канаду. Не само против Хрватске него и против Белгије и Марока - подвукао је Борјан.

Фаворити за пролаз из групе су Белгија и Хрватска, мада ни Мароко, ни Канада нису без шанси.

- Верујемо у наш тим. Канада игра леп и модеран фудбал и никога се не плашимо. Пробаћемо да побеђујемо и да прођемо групу - закључио је Борјан.

Тешко Хрватима

Некадашњи ас Раде Богдановић у свом стилу је прокоментарисао групу у којој се налазе Канада, Хрватска, Белгија и Мароко.

- Хрвати су опет били талични, као и у Русији. Али сада ударају на Борјана. Време је да заврше у групној фази. Сад ће Бокица зачарати гол (смијех). Њихова група ту је много лакша од наше, на пример. Белгија је добра екипа, ту су Мароко и Канада. Прилично лака група. Мада, тај Мароко са Халилхоџићем... Хрвати против себе имају једног Босанца и Србина - насмијао се Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана