Микић преузео Слободу

Д.Д.
Микић преузео Слободу

ТУЗЛА -Рукометни клуб Слобода потписао је уговор с тренером Мирком Микићем.

Микић на клупу црвено-црних долази из бањалучког Борца, гдје је провео четири године.

Са Борцем је освојио двије шампионске титуле у Премијер лиги Босне и Херцеговине, 2020. и 2022. године, један Куп БиХ (2021. године) и двије титуле у Купу Републике Српске (2020. и 2022. године).

-Већ неко вријеме пратим шта се дешава у Рукометном клубу Слобода, неких четири-пет година и самим тим ти разговори су текли поприлично глатко и у некој опуштеној атмосфери, гдје сам се ја увјерио у све оно што сам знао од раније, а то је да се ради о једном организованом клубу са јасном амбицијом и циљем", наводи Мирко Микић те додаје да је управо то оно што га је и привукло када је ријеч о тузланском клубу.

„Мислим и да дијелимо исту енергију кад је наш спорт у питању, мислим да дијелимо исти ентузијазам и, бар из неког мог угла, мислим да су преговори текли врло лако, да смо се успјели договорити око неке наше будуће сарадње. Морам истаћи да сам заиста сретан зато што сам се договорио са РК Слобода из Тузле и да се радујем нашој сарадњи и исто тако, послије дуго времена једва чекам да крену припреме како бисмо отпочели с радом".

Рукометни клуб Слобода је клуб који жели сами врх лиге, а у складу с тим је склопљен и уговор с новим тренером.

-Кад су амбиције и циљеви у питању избјегавам да причам о томе, међутим, ко прати рукомет у БиХ свјестан је које су амбиције РК Слобода. Ми ћемо желити напад на сами врх у свим такмичењима БиХ, односно првенству и Купу. Мислим да таква улагања и инфраструктура и такви услови рада морају да значе и, барем што се тиче амбиција, да морају да буду на највећем могућем нивоу. Нека моја првобитно лична амбиција јесте да покушамо оформити екипу која може остварити све те дугорочне амбиције тј. покушати оформити екипу која ће се борити за сами врх у свим такмичењима у оквиру БиХ и исто што даље отићи у неким европским такмичењима. Поред тога, врло је важно да се залијече повреде које су пренесене из претходне сезоне и да се што прије спремимо у том припремном периоду како бисмо спремно дочекали прву званичну утакмицу", истиче Микић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана