Михневич смијењен са мјеста селектора Пољске

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАРШАВА- Фудбалски савез Пољске (ПЗПН) саопштио је данас да неће да продужи уговор са досадашњим селектором Чеславом Михневичем послије елиминације националног тима у осмини финала Свјетског првенства у Катару.

Пољска је у осмини финала СП елиминисана од селекције Француске резултатом 3:1. Михневич има уговор са ПЗПН до краја године.
 

"Послије детаљне анализе свих информација, ПЗПН је одлучио да Михневичу не продужи уговор, који истиче на крају ове године", саопштено је из ПЗПН-а.
 

Предсхедник ПЗПН-а Цезари Кулеша захвалио је Михневичу, који је преузео репрезентацију Пољске у јануару ове године послије одласка Португалца Паула Соусе.
 

"Као што знамо, Михневич је преузео тим у тешком тренутку. Упркос тим околностима, успио је да избори СП. Такође, задржао је са Пољском мјесто у елитном рангу Лиге нација. Водио је репрезентацију до прве нокаут фазе СП први пут послије 36 година. За то, Чеслав Михневич заслужује захвалност", рекао је Кулеша.
 

ПЗПН наводи да ће ускоро именовати новог селектора, који ће водити селекцију Пољске у квалификацијама за Европско првенство 2024. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана