Михаило Ранковић вицешампион Европе у кик боксу

Srna
Foto: Agencije

БИЈЕЉИНА - Осамнаестогодишњи Михаило Ранковић из Бијељине освојио је сребрну медаљу на званичном Европском првенству у кик-боксу у категорији старијих јуниора, које је одржано у Истанбулу.

Након врло неизвјесног финалног меча, нијансе су пресудиле у корист противника из Велике Британије Ејнџера Бојта Џошуе /Аингер-Боyт Јосхуа/.

Ранковић се у финале овог европског такмичења пласирао након што је у првом мечу савладао домаћина, турског такмичара, а затим и представника Азербејџана.

Ранковић је наступао за репрезентацију БиХ у категорији старијих јуниора до 75 килограма.

Претходно је освојио и златну медаљу на првенству БиХ у кик боксу које је одржано у Лакташима, што му је отворило пут на Европско првенство, за које у кик боксу кажу да је теже од свјетског, јер су најквалитетнији такмичари у овом спорту из Европе.

Овај успјешни млади спортиста рекао је Срни да је био велики изазов и само учешће на такмичењу овог ранга, велики притисак, али и сатисфакција након освојене медаље.

"Владала је посебна атмосфера међу више хиљада такмичара, борбе у четири ринга... Част ми је што сам имао прилику да наступам на Европском првенству, мало је недостајало да освојим и злато, али у сваком случају сам задовољан, још сабирам утиске...", навео је Михаило.

Ранковић је дугогодишњи члан Кјокушин карате клуба ТРБ из Бијељине, али се такмичи и у другим дисциплинама борилачких спортова као што је кик-бокс или класични бокс.

На Европско првенство пласирао се наступајући за братски Кик-бокс клуб "Радник" из Бијељине.

Ранковић је прошле године био и првак Републике Српске у класичном боксу.

Одлазак у Турску припремао је тим предвођен тренером Игором Ранковићем, а одлазак
су помогли спонзори, међу којима су ТРБ и предузеће "Електро-Бијељина".

Европско првенство у кик-боксу одржано је у Истанбулу од 26. августа до 2. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана