Мелоун хвали Јокића: Тако раде само велики играчи

ГС
Foto: танјуг

Тренер Денвера Мајкл Мелоун био је веома задовољан после побједе његовог тима над Портландом.

Нагетси су славили са 124:95 у утакмици коју је поново обиљежио Никола Јокић.

 

Српски кошаркаш је 23 од укупно 28 поена постигао после прве четвртине.

Седам од девет асистенција имао је у првих 12 минута и Мелоун каже да је то било зато што је Јокић желио одмах да укључи све у игру.

 

"Никола зна да што дубље улазимо у утакмицу, да је он тај који ће преузимати одговорност својим поенима и бити тај који покреће све око себе. У раној фази мечева, позивам друге играче да пронађу ритам, и ако почну да удвајају Николу, имаће лопту у рукама. Проигравали су, али то је оно што пре свега Никола ради. Он чита игру, и шта год да баце на њега, имаће одговор. Натераће вас да га фаулирате, какав год имате план. То је оно што чине велики играчи", каже Мелоун.

Јокић је после меча похвалио учинак играча са клупе од којих је већина имала двоцифрен учинак и Мелоун дијели то мишљење.

"Било је сјајно видети их како погађају, како добро шутирају, али такође, морали су добро да озноје тур. У одбрани су просто летели, чак и кад су правили грешке, имали су тај осећај и менталитет да желе да се докажу. То нам је омогућило да направимо разлику и изгледамо веома добро на терену ове вечери", додао је Мелоун.

Вил Бартон се после меча пожалио на бол у леђима, али Мелоун је оптимиста.

"Мислим да није ништа озбиљно. Загревао се и осетио је нешто позади, паметно смо одличили да га сачувамо, да видимо како ће се осећати после и да ли ће бити у стању да игра против Даласа", закључио је тренер Нагетса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана