Мекинро: Глупост је забранити Ђоковићу да игра

B92
Foto: Arhiva

Легендарни тенисер Џон Мекинро поново је затражио од америчких власти да дозволе Новаку Ђоковићу да заигра на посљедњем Гренд слем турниру сезоне, УС опену.

УС опен почиње 29. августа, а жреб је предвиђен за четвртак. Српски тенисер према важећим прописима не може да уђе на територију САД-а, пошто није вакцинисан против коронавируса.

Прије неколико дана огласили су се и организатори турнира у Њујорку, који су најавили да ће се придржавати одлука надлежних власти, који улазак у САД дозвољавају само вакцинисаним страним држављанима.

"Мислим да је глупост не дозволити Ђоковићу да игра у Њујорку. Мислим да је то шала. Да сам на месту Ђоковићa, вакцинисао бих се, али морамо да поштујемо и начин на који он размишља. Живимо у пандемији већ више од две године и они не дозвољавају Ђоковићу да игра? Мора да се шалите", рекао је Мекинро, који је раније више пута апеловао на надлежне власти у САД да дозволе Ђоковићу улазак у земљу.

Мекинро, који је сада стручни коментатор "Јуроспорта", тврди да је Шпанац Карлос Алкараз највећи фаворит за освајање Ју-Ес опена.

"Ставио бих и Хрвата Борну Цхорића међу фаворите на Ју-Ес опену, јер знам како је добро играо у Синсинатију. Међу фаворитима се налази чак 15 тенисера. Међутим, ако бих морао да издвојим само једног фаворита, онда би то био Алкараз. Он је изврстан тенисер и физички је моћан", закључио је бивши амерички тенисер, који је четири пута у каријери тријумфовао у Њујорку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана