Мега гостује у Лакташима на мечу деветог кола АБА лиге: Игокеа под императивом

Милан Зубовић
Мега гостује у Лакташима на мечу деветог кола АБА лиге: Игокеа под императивом

ЛАКТАШИ - Серију лоших резултата кошаркаши Игокее покушаће да прекину против Меге у осмом колу АБА лиге, а утакмица је на распореду у недјељу од 17 часова.

Александровчани су везали по два пораза у Лиги шампиона и регионалном такмичењу, тако да су сада под императивом побједе којом би вратили осмијехе на лица и наставили борбу за мјесто које води у плеј-оф. Овај сусрет оба тима дочекују са истим скором 3-4, с тим што су се у табору клуба из Републике Српске надали да ће до сада имати мало боље резултате па је јасно да им је овај меч од велике важности. Мега не лежи Игокеи и увијек је до сада виђена велика битка. Посљедњи окршај добили су Александровчани, али су били поражени девет пута заредом прије тога. Утакмицу у Лакташима домаћи тим дочекује након пораза у Истанбулу од Галтасараја.

- Меге сваке сезоне улази са јасним циљевима који су исти и ове године. То је тим који игра једну утакмицу седмично и тим који није оптерећен резултатима. Играју добро и ове сезоне тако да имам сав респект за екипу Меге и рад колеге Владе Јовановића. Ипак, брину ме три ствари код мог тима. Прво, треба нам сна, јер је ритам утакмица и путовања довео до тога да нисмо наспавани, самим тим кроз све што радимо треба нам и одмора. Друга ствар је да смо ушли у неку серију пораза. Без обзира на противника сигурно је да ниједан пораз не прија тако да радимо максимално напорно да вратимо самопоуздање и почнемо побјеђивати. Трећа ствар. Стојим иза ових момака са којим радим и убијеђен сам да ћемо у недјељу изаћи на терен и дати максимум од себе да бисмо побиједили, а та побједа би нам била много битна за сам наставак такмичења у АБА лиги - изјавио је тренер Игокее Драган Бајић.

Плејмејкер Игокее Маркел Старкс вјерује да ће искуство донијети побједу његовом тиму у овом сусрету.

- Очекује нас утакмица против младе и квалитетне екипе Меге. Биће то добар тест за нас. Морамо бити концентрисани и искористити наше предности да бисмо славили у том мечу - рекао је Старкс.

Остали парови, субота: Борац - Цибона (17), Будућност - Задар (19), Цедевита Олимпија - Морнар (21). Недјеља: Игокеа - Мега (17), Ц. звезда - Партизан (19). ФМП - Студентски центар, Сплит - Крка (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана