Медведев остао без титуле: Кирјос у четвртфиналу Ју-Ес опена

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЊУЈОРК- Аустралијанац Ник Кирјос пласирао се у четвртфинале Ју-Ес опена, пошто је ноћас у Њујорк у осмини финала побиједио браниоца титуле и најбољег тенисера свијета Руса Данила Медведева 7:6 (13:11), 3:6, 6:3, 6:2.

Медведев би послије овог пораза могао да остане без првог мјеста на АТП листи. Од наредног понедјељка челну позицију на АТП листи би могли да преузму Рафаел Надал, Карлос Алкараз или Каспер Руд. Кирјос ће по завршетку Ју-Ес опена у најгорем случају могао да буде 18. тенисер свијета.

Аустралијанац је први сет добио у тај-брејку 13:11. Кирјос је у овом дијелу меча спасао три сет лопте руског тенисера. Руски тенисер је успио да изједначи на 1:1, пошто је други сет добио 6:3.

Међутим, Кирјос је у трећем сету повео 4:1 у гемовима, а онда је сигурно добио овај дио меча 6:3. Аустралијски тенисер је у четвртом сету препустио само два гема свом ривалу.

Кирјос је по први пут у каријери изборио пласман међу осам најбољих тенисера на Ју-Ес опену, а за пласман у полуфинале бориће се против још једног Руса Карена Хачанова, који је послије пет сетова елиминисао Шпанца Пабла Карења Бусту.

Ју-Ес опен се игра се за наградни фонд од 60,102 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана