Медведев: Не морају сви да буду као Надал и Федерер

b92
Foto: ГС

Руски тенисер Данил Медведев имао је сјајну 2021. годину у којој је "ловио" Новака Ђоковића, а на крају освојио УС опен, али и Дејвис куп.

Завршава је на другој позицији АТП листе с намјером да појури прво мјесто у 2022. години.

Познат је као импулсиван тенисер, а недавно је у Мадриду имао вербалне обрачуне с публиком којој није желио да повлађује, већ је "радио по свом".

"Све што радим на терену, више него у животу, чиста је емоција. Ван терена сам мирнији. Када ми ви поставите питање, имам времена да размислим шта би требало да одговорим. На терену је другачије јер адреналин ради. Мрзим да губим. Мање је времена да станем и размислим, па само пратим емоције - то је некад добро, а некад није", каже Медведев и додаје:

"Ако неко каже да нам у тенису недостају аутентични карактери… Када кажем 'аутентични', не мислим јаки или слаби, добри или лоши, већ баш своји, аутентични… Све што радим на терену осјећам у тренутку, тако да је то оно право и људима би требало да се допадне".

Истакао је да му није лако, као ни осталим младим играчима који су још увијек у сјенци "велике тројке", а ту је истакао Роџера Федерера и Рафаела Надала.

"Имали смо Роџера и Рафу, који су међу спортистима који су најкоректнији у историји, играли су у исто вријеме и освајали велики број трофеја. Сада, када се неко у тенису не понаша као они, људи кажу: 'Како то да ниси као Роџер или Рафа?' Али знате шта, сви смо другачији. Када се они повуку, биће нових навијача који нису гледали Роџера и Рафу, па ћемо се вратити и томе да људи воле и другачије карактере", подвукао је Медведев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана