"Медведев број један? Добро је за тенис"

ГС
Foto: Илустрација

Бивши индијски тенисер Пракаш Армитраж сматра да је промена на врху АТП листе права ствар за тенис

Данил Медведев је од понедјељка и званично први тенисер свијета, мада га ускоро накратко очекује пад, и повратак Новака Ђоковића на врх.

Ипак, Рус има боље изгледе да се дуже задржи на челу из простор разлога што Новака неће бити на америчкој турнеји у Индијан Велсу и Мајамију, јер тамо не може да игра невакцинисан.

Армитраж је додао да је успон Руса на врх освежење.

"Данил Медведев на првом мјесту је добра ствар за тенис, без сумње. Лично, мислим да тако нешто као што су чланови велике тројке нећемо видети у истој генерацији, чак ни двојицу са таквим ривалитетом. Обично имате једног момка који се одвоји од осталих. Обично ви поредите Рода Лејвера и Пита Сампраса, Маргарет Корт и Штефи Граф. То је генерацијски, тако да не можете да знате како би они играли једни против других. Ово што сам имамо је вансеријски", каже Армитраж.

Додао је да би сви требало да уживају док још имају прилике да гледају Ђоковића, Федерера и Надала.

"Чак иако је Федерер почео да игра и осваја титуле пре њих, радио је то дуго, а онда су дошли Надал и Ђоковић. Мислим да је то био прави поклон за све љубитеље тениса", сматра Пракаш.

Он верује да би два канадска тенисера могли да буду ти који ће бити у врху наредних година.

"Канада има Дениса Шаповалова и Феликса Ожеа-Алијасима, оба су класа играчи. Само је питање времена за њих. Ово је јако узбудљиво време за мушки тенис. Ја сам јако мотивисан да све то пратим", закључио је Армитраж, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана