Међународни турнир “Мика” окупио око 250 младих рукометаша

Срна
Foto: Prnjavor info

У Прњавору је данас свечано отворен 10. Међународни рукометни турнир „Мика 2024“ на којем учествује 16 екипа са око 250 младих рукометаша из Србије, Словеније, Мађарске, Хрватске и БиХ.

Током тродневног турнира биће одиграно 36 утакмица, а екипе су подијељене у двије старосне категорије - кадети и пионири.

Предсједник Организационог одбора и координатор омладинских селекција Рукометног клуба РК/ „Слога“ из Прњавора Миле Шљивић захвалио је свим екипама које су дошле на турнир којим се већ 10 година чува успомена на великог спортисту и хероја Мирослава Микеревића.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш захвалио је породици Микеревић, као и Шљивићу, Угљеши Гламочићу и њиховим породицама који својим трудом и ентузијазмом доприносе развоју рукомета у овом граду и већ 10 година организују овај турнир.

„Част ми је да су Прњавор и РК Слога домаћини турнира, а посебно задовољство је да наш клуб из године у годину окупља све више младих и изводи их на прави пут“, рекао је Томаш.

Свечаном отварању турнира присуствовала је Тијана Микеревић, Микина кћерка, која каже да су част и задовољство за цијелу породицу што се турнир одржава већ 10 година, посебно јер је животна жеља њеног оца била једно овакво врхунско рукометно такмичење.

Тренер у рукометном кампу „Растимо“ у Новом Саду Јелена Деспотов рекла је да са најмлађим члановима први пут долази у Прњавор и да су малишани одушевљена пријемом и дружењем због чега су већ изразили интересовање да дођу и наредне године.

„Већ дуго смо пријатељи са Рукометним клубом Слога из Прњавора. Мика је у наш камп доводио децу из Прњавора. Надам се да ће се сарадња наставити“, рекла је Деспотова новинарима.

Један од оснивача рукометног кампа „Растимо“ Ђорђе Јакшић рекао је Срни да је кроз камп у протеклих 28 година прошло 13.206 младих рукометаша од којих су 386 постали репрезентативци.

На церемонији отварања уручене су захвалнице учесницима турнира, спонзорима и свима који су помогли у организацији турнира, а чланови фолклорне секције Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Прњавор извели су неколико игара.

Затварање турнира, чији је покровитељ град Прњавор, као и проглашење побједника предвиђени су сутра.

Турнир „Мика 2024“ одржава у знак сјећања на Мирослава Микеревића, који је дао немјерљив допринос развоју рукомета у Прњавору и Дервенти. Овај турнир је у календару рукометних савеза Републике Српске и БиХ.

Микеревић ће остати запамћен и по томе да је у априлу 1992. године спасио 38 српских војника заробљених у војном објекту „Рабић“ код Дервенте без употребе силе и без жртава, за шта је одликован Орденом Милан Тепић, највишим војним признањем Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана