Мбапе одлучио да напусти ПСЖ због неиспуњених обећања

ГС
Foto: Архива

МАДРИД - Неиспуњена обећања челника Пари Сен Жермена главни су разлог зашто је француски фудбалски репрезентативац Килијан Мбапе одлучио да напусти париски клуб, преноси шпански спортски лист "Марка".

"Челници клуба нису урадили оно што су обећали када су обновили уговор са Мбапеом, који је постао најплаћенији фудбалер на свијету. Прво обећање било је да ће Мбапе постати неприкосновени спортски лидер пројекта, а то је подразумијевало одлазак Нејмара из ПСЖ-а. Мбапе је већ у јулу желио да нађе рјешење и напусти ПСЖ, јер је Нејмар аутоматски активирао клаузулу у свом уговору и продужио сарадњу са шампионом Француске до 2027. Био је то Нејмаров пркосан одговор на намјеру саиграча и клуба да га се отарасе - не само да не одлазим, него продужавам уговор на још годину дана", преноси "Марка".

Шпански лист подсјећа да је Мбапе у мају продужио уговор са "свецима", а да би остао у клубу покренути су сви национални ресурси, чак и предсједник Француске Емануел Макрон.

"У обнови Мбапеовог уговора стајао је и понос цијеле земље. Мбапе је консултован у избору Луса Кампоса за спортског директора, челници клуба тражили су од њега одобрење да поставе тренера Кристофа Галтијеа, а прије свега, увјеравали су га да Нејмар, његов велики ривал, неће остати дуго у клубу иако је Бразилац имао уговор до 2026. Челници ПСЖ-а увјеравали су Мбапеа да имају 500 милиона евра да исплате Нејмара и Леа Месија у случају да француски нападач буде тражио да двојица његових саиграча напусте клуб. Мбапе није истакао Месија, али јесте Нејмара, сматрајући да је његов недостатак професионализма штетан за ПСЖ", наводи "Марка".

Руководство ПСЖ-а није могло да се ослободи Нејмара упркос чињеници да га је током лета нудило клубовима широм Европе, углавном тимовима Премијер лиге, али учинак бразилског фудбалера и висока плата (30 милиона евра нето) били су препрека за трансфер.

"Челници ПСЖ-а нису могли да одрже обећање да ће ''ликвидирати'' уговор Нејмару, јер су схватили да би то био огроман скандал и кршење финансијског фер-плеја. Мбапе је тражио да ПСЖ доведе Аурелијена Чуаменија, који је на крају завршио у Реалу. Све ово је утицало да Мбапе не види себе у Паризу и са Нејмаром у истој свлачионици", закључује "Марка".





 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана