Мартинеле сабрале заљубљеникe у петопарац у Гацку

Милош Васиљевић
Мартинеле сабрале заљубљеникe у петопарац у Гацку

ГАЦКО - Турнир у малом фудбалу три на три уз помоћ мартинела - "Гацко фудбалски град 2022" почео је јуче и трајаће до 26. јула, а окупиће 41 екипу из Српске и Црне Горе у три конкуренције.

Догађај који прелази у традицију, организује се четврти пут, а као и лани уврштен је у календар манифестације "Културно – спортско љето" у овој општини.

Један од организатора Радан Симуновић казао је за "Глас Српске" да је ово више од обичног турнира и догађај који плијени пажњу заљубљеника у петопарац. Према његовим ријечима, турнир је прирастао к срцу како Гачанима тако и људима из сусједних општина, одакле и има велики број екипа.

- Имамо тренд раста када су квалитет и масовност турнира у питању што је и наш циљ. Сваке године повећава се број пријављених екипа што нас радује. Ту је 17 сениорских, 20 екипа у категорије дјеце и четири екипе код дама. Већ први дан била је одлична посјета, игра се добар фудбал, презадовољни смо – казао је Симуновић и додао да традиционално долазе екипе из црногорске општине Плужине.

Симуновић је додао да овакве манифестације оживе Гацко а то најбоље потврђује масовност и посјета на трибинама.

-  Пресрећни смо што је овај турнир изашао из оквира локалног, али исто тако што публика испуни трибине сваки дан. Прошле године смо имали финални сусрет који је посматрало више од хиљаду људи, што је показатељ да радимо добар посао – казао је Симуновић.

Главна награда за сениоре је 2.000 КМ, дјевојке ће на рафтинг викенд у кампу РТ, док су за најмађе предвиђене дипломе и медаље, а генерални покровитељи турнира су Општина Гацко и РиТЕ Гацко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана