Марко Вујин, потпредсједник Војводине, за “Глас Српске”: У рангу смо Цеља и Загреба

Дејан Кондић
Марко Вујин, потпредсједник Војводине, за “Глас Српске”: У рангу смо Цеља и Загреба

НОВИ САД - Најбољи српски тим, Војводина овог љета срушио је три регионална првака, учесника Лиге шампиона. У Добоју су пали Загреб и Цеље, а у дуелу за треће мјесто на СЕХА турниру пријатељства, минулог викенда у турској Сакарији, побијеђен је и најбољи македонски тим Еурофарм Пелистер.

Послије историјске сезоне, освојена четири пехара, између осталих и првог међународног трофеја за рукометаше Војводине “лале” настављају и овог љета с одличним играма и резултатима.

Све упућује на још једну одличну годину за све у редовима новосадског тима. Потврдио је то за “Глас Српске” потпредсједник Војводине Марко Вујин.

- Ударили смо добар темељ прошле сезоне и узели смо те четири титуле. Освојен европски трофеј је посебна ствар, направили смо велики искорак. Ове године играмо Лигу Европе. Мислим да смо већ сад у рангу тимова као што су Цеље и Загреб и то нас радује. Идемо напред. Финансијски веома добро стојимо, редовна су примања и мислим да ће у будућности сигурно бити већа - истакао је Вујин.

Новосађани ће на старту Суперлиге Србије 12. септембра да одмјере снаге на “Сланој бари” с Динамом из Панчева, који с клупе води некадашњи тренер бањалучког Борца, Драган Марковић. Много већи изазов за “црвено-бијеле” биће наступ у Лиги Европе.

- Мислим да би сјајан успјех био да прођемо групу и да се пласирамо даље, с обзиром да смо са Силкеборгом, Ла Риохом и Алкалоидом у групи. То су озбиљне екипе које имају више искуства у Европи него ми. Видећемо, мислим да имамо шансе да прођемо групу ако сви будемо здрави и ако будемо приказали игру као што смо против Цеља и Загреба у Добоју - рекао је Вујин.

Оно што Војводини даје на додатном квалитету је ширина ростера, тако да тренер Борис Ројевић има доста могућности да комбинује.

- За овај модеран рукомет данас где се скоро 80 напада игра у једној утакмици и да би се задржао темпо игре морате имати “дужу клупу”. Знате како, ми треба да копирамо врхунске екипе колико год можемо. Ако Кил и Барселона функционишу тако да на свакој позицији имају два врхунска играча, ми треба да се трудимо да имамо исто то. Идемо корак по корак - закључио је Вујин.

Добој - сјајан пакет

Марко Вујин је као потпредсједник Војводине био овог августа у Добоју након нешто више од 20 година. Посљедњи пут је као играч са Синтелона 2001. године био на турниру у граду на Босни.

- Давно је било. Сјајне су успомене. Свиђа ми се генерално турнир, што се базира на пријатељском односу и дружењима ван терена, али и квалитетном рукомету на терену. Цео пакет је сјајан - рекао је Вујин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана