Марко Симоновић, кошаркаш Црвене звезде за Глас Српске: Титулом крунисали паклену сезону

Милан Зубовић
Марко Симоновић, кошаркаш Црвене звезде за Глас Српске: Титулом крунисали паклену сезону

Београд - Феноменалну сезону иза себе имају кошаркаши Црвене звезде који су трећу сезону заредом постали шампиони Србије, а велики допринос томе дао је један од најискуснијих чланова Марко Симоновић.

Иза њега су одличне партије којима је водио свој клуб до 67 побједа на 84 утакмице у свим такмичењима, а према властитом признању никада тежу сезону није одиграо.

- Иза нас је паклена сезона и само том речи могу да буду описана сва искушења која смо имали. Било је баш тешко све ово изгурати јер смо играли у нестварном ритму и одиграли смо огроман број утакмица. Након 15 година каријере слободно могу рећи да ми је ово дефинитивно била најтежа сезона до сада, али је много лакше када се заврши освајањем трофеја. Сада предстоји мало одмора па ћемо да видимо где и шта даље - изјавио је Симоновић за "Глас Српске".

У финалу плеј-офа супер лиге Србије "почистили" су ФМП са 3:0 у серији.

- Наместило се да играмо против ФМП-а и сада кад се погледа многи би рекли да смо их добили са пола снаге, али није било тако. Морали смо да играмо пуном снагом и да се не опуштамо ниједног секунда јер је ФМП показао да има талента те зна да казни грешке противника што нисмо смели да допустимо. Заслужно су стигли до финала и честитам им на великој борби - рекао је Симоновић.

Признао је да је очекивао најљућег ривала у финалу.

- Искрено, очекивао сам да ће Партизан изборити финале и да ћемо против њих играти тешку серију за титулу, али је ФМП направио мало изненађење па је и нама било мало лакше - казао је Симоновић.

Најбоља сезона у историји клуба је окончана мада се није очекивало да ће у Евролиги уписати 16 побједа у 30 утакмица.

- Иза нас је сјајна сезона. Испунили смо зацртани циљ и освојили сва три пехара (првенство и Куп Србије, АБА лига) што нам је био приоритет док су одлична издања у Евролиги нашу игру дигла на виши ниво. Штета је што нас здравље није пратило током сезоне на евросцени пошто би направили још један корак напред - рекао је Симоновић.

Звезду је једна побједа дијелила до пласмана у четвртфинале Евролиге, а можда и кључни пораз доживљен је од Олимпијакоса у Београду након продужетка.

- Када се погледа на то можда нас је пласман међу осам најбољих коштао пораз од Олимпијакоса или можда од Уникса у гостима у последњим секундама или од Жалгириса на нашем терену, а опет ће неко рећи да то неуспех против Дарушафаке у првом колу. Немогуће је на то тако гледати јер да смо добили неке од тих утакмица изгубили би неку другу и опет остали на истом. Остаје жал што нисмо прошли међу осам најбољих, али смо и овако презадовољни - истакао је Симоновић.

Послије освојене титуле играчи, тренер и стручни штаб су изјавили да им се много касни са платама што њега није много дотицало.

 - Пред крај сезоне нису нас дотицале приче, али се током сезоне јако осетило да фале та средства. Ипак, било смо концентрисани на терен и остали заједно у томе што се види по резултату којег смо направили - нагласио је Симоновић.

Истекао му је уговор са "црвено-бијелима" и очекују га преговори са управом око евентуалног продужетака.

- Мало смо нешто разговарали па ћемо видети шта и како даље док ми је сада у првом плану одмор. За неких пет дана бићу у контакту са менаџером па ћемо видети. Да ли има понуда? Верујем да ће бити - казао је Симоновић.

Мекел блокирао Звезду

Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) забранила је Црвеној звезди регистрацију нових играча због неисплаћених дуговања. Забрана је стигла одлуком Кошаркашког арбитражног трибунала (БАТ), због тужбе бившег играча Гала Мекела, а суспензија тече од 15. јуна.

Увијек спреман за Србију

Протекле три године Симоновић је редован учесник репрезентативних акција и у дресу са националним грбом освојио је сребрне медаље на Свјетском првенству и Олимпијским играма. Очекује се да буде на списку Александра Ђорђевића који ће бити објављен данас.

- Ако будем на списку одазивам се сигурно позиву и за репрезентацију сам увек ту. Када је Србија у питању на умор се заборавља - рекао је Симоновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана