Марко Шћекић, помоћни тренер Борца: Никоме не дајемо улогу фаворита

Милан Зубовић
Марко Шћекић, помоћни тренер Борца: Никоме не дајемо улогу фаворита

ЧАЈЕТИНА - Са подмлађеним тимом и новим тренером на клупи екипа Борца започиње свој трећи наступ у Другој АБА лиги.

Предвођени младим стручњаком Зораном Кашћеланом “црвено-плави” ће покушати да поново приреде изненађење као што су то учинили прошле сезоне када су везали седам побједа на старту. Први противник на том путу биће им стари знанац Широки са којим ће вечерас од 18 часова одмјерити снаге на Златибору у првом колу. У табору Бањалучана имају великих кадровских проблема пред овај сусрет, али су и поред тога оптимисти.

- Повреде нам кроје састав и бићемо лишени помоћи Бориса Драгојевића, Срђана Гаврића и Стефана Лакића који су повриједили метатарзалне кости. Никада још у својој каријери нисам доживио да три играча имају исте повреде у истом моменту тако да ћемо бити доста хендикепирани, док је наступ Вука Бошковића под знаком питања јер се тек опоравио од повреде и питање је колико може да придонесе екипи у овом тренутку - изјавио је први Кашћеланов асистент Марко Шћекић који ће трећи пут бити учесник другог по снази регионалног такмичења.

Он је похвалио екипу Широког коју ће поново предводити добро познати тренер Иван Велић.

- Широки нам је познат иако је мијењао тим током љета. Има доста искусних играча попут Башића, Краљевића и Иванова, довео је неколико младих који су донијели енергију и вјерујем да ће бити спремни за утакмицу против нас. И ми смо подмладили тим током љета, било је много промјена, али циљ је увијек исти - да се боримо до крајњих граница. Иако је искуство на њиховој страни, а ми имамо доста повријеђених играча, не препуштамо им улогу фаворита као што то никада не радимо јер смо у истом рангу такмичења. Имамо своје адуте, скаутирали смо их и знамо гдје да нападнемо - нагласио је Шћекић.

Борцу ће ово бити прва такмичарска утакмица ове сезоне јер је почетак Лиге БиХ пролонгиран за неколико седмица и заказан за 29. октобар.

- Сигурно је да би нам било лакше да смо одиграли неку званичну утакмицу која би била нека врста загријавања за први балон Друге АБА лиге који бисмо дочекали у бољем ритму. Каснији почетак Лиге БиХ не иде нам у прилог јер нас касније чека згуснут распоред када ћемо надокнађивати утакмице што ће бити напорно за неискусну екипу. Ипак, то је прилика за све младе играче да се кале и стичу искуство, односно доказују на великој сцени. Задовољни смо припремним периодом и игром екипа која је добро играла када је била комплетна, али кад су стигле повреде много се осјетило у ротацији па је било успона и падова. Срца и жеље имамо још само да нас послужи здравље. Надам се да смо испуцали кредите са повредама - казао је Шћекић.

Други ривал

Борац и Широки су играли два пута до сада у Другој АБА лиги, а скор је 1:1. Други противник бањалучког тима биће Вриједноснице Осијек са којим ће се састати у петак од 15 часова. Једна новина уведена је ове сезоне.

- Ипак, оно што иде наруку свим екипама Друге АБА лиге јесу двије утакмице по турниру, за разлику од ранијих три, што нам даје времена да се одморимо од прве и много спремнији дочекамо другу - рекао је Шћекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана