Марко Панић, рукометаш Монпељеа, за “Глас Српске”: Желим да са пехаром одем у Пољску

Дејан Кондић
Марко Панић, рукометаш Монпељеа, за “Глас Српске”: Желим да са пехаром одем у Пољску

ДОБОЈ - Рукометаши Монпељеа због гол-разлике остали су без финала добојског турнира. Нема сумње да би играли у завршној представи да су могли рачунати на десног бека Марка Панића.

Поуздани шутер опоравља се од повреде лакта. Вјерује да ће бити спреман за почетак сезоне. У разговору за “Глас Српске” поручио је да жели да се од клуба опрости са бар једним пехаром.

- Желим да одем у великом стилу, са једном титулом. Од 2018. године, када је Монпеље био шампион Европе, клуб заобилазе пехари. Имамо шансу на четири фронта и надам се да ћемо овај пут успјети. Прошле сезоне смо имали три финала, али смо остали празних шака. Остали смо без шампионске титуле у Француској, иза Париза, нисмо успјели ни на Фајнал фору Лиге Европе и у финалу националног купа. Иза нас је тешка сезона, али видјели смо да можемо. Увјерен сам да највише радимо у цијелој Европи. Циљ нам је да поново дођемо у та финала, па ће ваљда и нас погледати срећа - истакао је Панић.

Бањалучанин је један од омиљених играча тренера Патриса Канајеа. Француски стратег је рукометни Ги Ру, 29 година је већ шеф струке у Монпељеу.

- Човјек је машина. Невјероватан радник. Од њега се може доста тога научити, не само када је рукомет у питању. Свестран лик - рекао је Панић.

Поуздани 32-годишњи шутер на крају сезоне одлази у Вислу Плок. Са Пољацима је потписао уговор на двије године.

- Биће то велики изазов. До краја, у Монпељеу ћу дати максимум. Имам од почетка каријере, а 12 година сам професионалац, поштен однос према рукомету. Мислим да сам још далеко од краја каријере. Волим овај спорт, играћу га док ме служи здравље. Прија ми овај стил живота. Кроз главу ми се провлачи мисао о “качењу патика о клин” у мом Борцу - закључио је Панић.

Марко Панић је наставио стазама које је у француском клубу утабао Младен Бојиновић.

- Доста “Југовића” играло је у Монпељеу. Сада смо ту нас тројица, Верон Наћиновић, Сташ Скубе и ја. Популарни Бака оставио је јако дубок траг. Наш шеф Патрис воли да има доста играча различитих националности. Изазов му је да то све укомпонује - нагласио је Панић.

Памте Бојиновића

Патрис Канаје, тренер Монпељеа, открио је да је за прву титулу шампиона Европе најзаслужнији Бањалучанин Младен Бојиновић.

- Након пораза у првом мечу (19:27) мислио сам да се окренем завршници шампионата Француске, али Бојиновић је ширио позитивну енергију пред меч. Вјеровао је у успјех и онда смо у другом мечу славили убједљивије и освојили трофеј - сјећа се Канаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана